Ο Τραμπ μόλις ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε τις «ψευδείς ειδήσεις» - iefimerida.gr

Ο Τραμπ μόλις ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε τις «ψευδείς ειδήσεις»

Τροφή για έντονο σχολιασμό έδωσε για ακόμη μια φορά ο Ντόναλντ Τραμπ (AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μεγάλη ιδέα που έχει για τον εαυτό του επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε πως η πατρότητα των «fake news», δηλαδή των ψευδών ειδήσεων που κατακλύζουν το διαδίκτυο, είναι δική του.

«Τα μέσα ενημέρωσης είναι στην πραγματικότητα -κι αυτή η λέξη είναι μια από τους καλύτερους όρους που έχουν επινοήσει ποτέ- ψεύτικα. Υποθέτω ότι και άλλοι άνθρωποι θα την έχουν ίσως χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αλλά δεν το είχε παρατηρήσει ποτέ. Και είναι κρίμα. Γιατί πραγματικά πληγώνουν τη χώρα. Γιατί διώχνουν μακριά το πνεύμα της χώρας», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στο Trinity Broadcasting Network.

Ο Τραμπ βέβαια δεν διευκρίνισε αν θεωρεί ότι η ίδια η λέξη «ψεύτικος» είναι δική του ή μόνο ο συνδυασμός της και συνεπώς η φράση «ψεύτικες ειδήσεις».

Οτιδήποτε από τα δύο κι αν εννοούσε πάντως, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, όπως έσπευσαν να επισημάνουν οι χρήστες του Twitter, καθώς η φράση χρησιμοποιείται αυτούσια ήδη από τον 18ο αιώνα. Η λέξη δε, είναι προφανώς ακόμη παλαιότερη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ