fbpx Τάρτα μήλου, εύκολη | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Τάρτα μήλου, εύκολη

Τάρτα μήλου, εύκολη
09|10|2017 | 15:05

Είναι η εποχή του μήλου, επωφεληθείτε για μια τάρτα με κρέμα ζαχαροπλαστικής, απολαυστική.

Υλικά

  • 45 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου
  • 2 ποτήρια γάλα πλήρες
  • 2 αυγά συν 2 κρόκους αυγού
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 μερίδα βανίλια
  • 3 μήλα
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • Λίγο βούτυρο
  • 1 ζύμη για τάρτες γλυκιές

Τάρτα μήλου, εύκολη | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Αρχίστε με την ετοιμασία της κρέμας ζαχαροπλαστικής
  • Ζεστάνετε σε κατσαρολάκι το γάλα με την βανίλια
  • Βάλτε τα δύο αυγά ολόκληρα και τους δύο κρόκους σε μπολ με τη ζάχαρη και χτυπήστε τα ώσπου να ασπρίσουν
  • Προσθέστε και το άνθος αραβοσίτου και χτυπήστε καλά
  • Ρίξτε μέσα και το γάλα ζεσταμένο με την βανίλια και ανακατέψτε πάλι
  • Βάλτε αυτό το μείγμα σε κατσαρόλα και αφήστε το να πήξει, ανακατεύοντας
  • Οταν πήξει, σκεπάστε με διαφάνεια και καπάκι την κρέμα ζαχαροπλαστικής για να μην κάνει κρούστα και αφήστε να κρυώσει
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Απλώστε τη ζύμη σε ταψάκι και κάντε χαρακιές με πηρούνι ή μαχαίρι
  • Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε ροδέλες λεπτές
  • Ρίξτε στη ζύμη την κρέμα ζαχαροπλαστικής, ισιώστε καλά με μια σπάτουλα
  • Απλώστε από πάνω, όμορφα, τις ροδέλες μήλου
  • Απλώστε τη ζάχαρη άχνη από πάνω, ρίξτε παντού μερικά κομματάκια βούτυρο
  • Ψήστε για 45 λεπτά -Αν η τάρτα καίγεται, καλύψτε την με αλουμινόχαρτο

Τάρτα μήλου, εύκολη | iefimerida.gr 1

ΣΧΟΛΙΑ