Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: Δεσμοφύλακες κακοποιούν αλυσοδεμένο κρατούμενο [βίντεο] - iefimerida.gr

Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: Δεσμοφύλακες κακοποιούν αλυσοδεμένο κρατούμενο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι αποτρόπαιες εικόνες της κακοποίησης ενός αλυσοδεμένου κρατούμενου από δεσμοφύλακες σε σωφρονιστικό κατάστημα στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο βίντεο διακρίνονται οι δεσμοφύλακες να σέρνουν τον Σόλομον Σιντέα από τις αλυσίδες που είχε περασμένες στα πόδια του από ένα δωμάτιο σε ανελκυστήρα και στη συνέχεια μέσω ενός διαδρόμου στο κελί του, όπου ένας εξ’ αυτών τον γρονθοκόπησε, όπως παραδέχθηκε αργότερα. Οι δεσμοφύλακες είπαν ότι έσερναν κατ’ αυτόν τον τρόπο τον κρατούμενο επειδή είχε απειλήσει να τους χτυπήσει και να αυτοκτονήσει.

Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: Δεσμοφύλακες κακοποιούν αλυσοδεμένο κρατούμενο [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Δύο απ’ τους αρνητικούς πρωταγωνιστές του περιστατικού, ο Μάθιου Άμποτ και ο Κρίστοφερ Ζαντρόσκι, απολύθηκαν στις 20 Σεπτεμβρίου, άλλοι τέσσερις τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ ο σερίφης Πολ Μονρόου αποφάσισε να δώσει τώρα στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο.

Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: Δεσμοφύλακες κακοποιούν αλυσοδεμένο κρατούμενο [βίντεο]  | iefimerida.gr 1
Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: Δεσμοφύλακες κακοποιούν αλυσοδεμένο κρατούμενο [βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο WKBN της κομητείας Τράμπουλ του Οχάιο ο σερίφης κατηγόρησε τον Άμποτ ότι έσερνε τον κρατούμενο στο έδαφος από τις αλυσίδες με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χτυπήσει το κεφάλι του στο ασανσέρ. Ο Άμποτ είπε ότι το έκανε επειδή ο Σιντέα προσπάθησε να τον κλωτσήσει κατά τη μεταφορά, ισχυρισμός που δεν αποδεικνύεται, ωστόσο, από το βίντεο.

Όσον αφορά στον έτερο απολυθέντα δεσμοφύλακα, ο σερίφης τον κατηγόρησε ότι γρονθοκόπησε τον κρατούμενο, ενώ ήταν αλυσοδεμένος και τον κρατούσαν στο έδαφος τέσσερις συνάδελφοι του δράστη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ