Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση συνταξιούχων αύριο στις 11:00 - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση συνταξιούχων αύριο στις 11:00

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI//ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιούχων Οργανώσεων απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους των επτά σωματείων της Κεντρικής Μακεδονίας για κινητοποίηση αύριο στις 11 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Οι συνταξιούχοι της Περιφέρειας θέλουν να στείλουν ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, πως "δεν θα ανεχτούν τις αντιλαϊκές πολιτικές", με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας που ήταν την 1η Οκτωβρίου.

Ο δεύτερος αντιπρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος και μέλος του ΔΣ συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Θεσσαλονίκης, Βασίλης Ρέβας, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, δήλωσε: "Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει σε εφαρμογή τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, παραπέρα μείωση του ΕΚΑΣ μέχρι την κατάργησή του, των οικογενειακών επιδομάτων".

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας, Σούλα Τσώτη τόνισε πως: "Αύριο πρέπει η πόλη να βουλιάξει. Όλοι να βρούνε στο δρόμο για να κάνουμε ένα πρώτο βήμα. Θα κλιμακώσουμε την πάλη μας. Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν μας ξεγελούν αυτά που λένε", ενώ ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ του Νομού Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός, ανέφερε ότι: "η λύση θα δοθεί στο δρόμο με αγώνα και όχι από τον καναπέ".

Οι δηλώσεις της προέδρου του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίου Νομού Θεσσαλονίκης, Εύας Χαρακλιά, ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με τις προηγούμενες σχολιάζοντας ότι: "Θέλουμε να καλέσουμε όλους τους συναδέλφους του συνδέσμου μας, που ανέρχονται σε 50.000-60.000. άτομα να βροντοφωνάξουμε ότι θέλουμε να ζήσουμε. Να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν είμαστε τα εύκολα θύματα", δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στις συντάξεις χηρείας, η διακοπή των οποίων, όπως λέει, έχει οδηγήσει πολλές γυναίκες σε τραγική κατάσταση.

Ενώ τέλος, ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Νομού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κουτουνίδης υπογράμμισε πως: "Συνάδελφοί μας πεθαίνουν αβοήθητοι. Το σύστημα της δημόσιας Υγείας είναι υπό κατάρρευση. Έχουμε αναμονή, 3-4 μήνες για μια επίσκεψη στο Θεαγένειο, ενώ οι ενδονοσοκομιακές λοιμώξεις μαστίζουν".

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Κοζάνη, καθώς την προηγούμενη Παρασκευή παρόμοιες κινητοποιήσεις έγιναν σε Αθήνα, Αγρίνιο, Θήβα, Λάρισα, Πάτρα και Χανιά, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη η επόμενη διαμαρτυρία συνταξιούχων θα λάβει χώρα στην Αλεξανδρούπολη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ