Στον Ρίτσαρντ Θέιλερ το Νόμπελ Οικονομίας 2017

Ο Ρίτσαρντ Θέιλερ είναι ο νικητής του βραβείου Νόμπελ Οικονομίας 2017.

Η ανακοίνωση έγινε νωρίτερα από τη Σιουηδική Ακαδημία.

O Ρίτσαρντ Θέιλερ είναι καθηγητής Στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και απέσπασε το φετινό νόμπελ για τη συνεισφορά του στη συμπεριφορική οικονομική.

«Ο Ρίτσαρντ Θέιλερ κατάφερε να χτίσει μια γέφυρα μεταξύ της οικονομικής και ψυχολογικής ανάλυσης στη λήψη αποφάσεων. Τα εμπειρικά ευρήματα και οι θεωρητικές γνώσεις του έχουν συνεισφέρει στη δημιουργία του νέου και ταχέως αναπτυσσόμενου τομέα συμπεριφορικής οικονομίας, η οποία έχει βαθιές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς της οικονομικής έρευνας και της πολιτικής», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών.

«Τα εμπειρικά του ευρήματα και οι προβλέψεις του σε θεωρητικό επίπεδο συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία του νέου και ταχέως αναπτυσσόμενου τομέα της συμπεριφορικής οικονομικής, που έχει σημαντικό αντίκτυπο σε πολλούς τομείς οικονομικής έρευνας και πολιτικής».

Το Νόμπελ Οικονομίας είναι το τελευταίο από τα φετινά βραβεία. Τα Νόμπελ Ιατρικής, Φυσικής, Χημείας, Λογοτεχνίας και Ειρήνης απονεμήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Οι ΗΠΑ κυριαρχούν στα Νόμπελ Οικονομίας, με τους Αμερικανούς οικονομολόγους να αντιστοιχούν περίπου στους μισούς βραβευθέντες από τότε που άρχισε να απονέμεται το συγκεκριμένο βραβείο. Πράγματι, κάθε χρόνο από το 2000 έως το 2013 το βραβείο κέρδισαν ή μοιράστηκαν Αμερικανοί ακαδημαϊκοί.

Το βραβείο Νόμπελ συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 9 εκατ. σουηδικών κορωνών (945.000 ευρώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρίτσαρντ Θέιλερ Νόμπελ Οικονομίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ