Κατσίκης (ΑΝΕΛ): Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου -Για συνειδησιακούς λόγους - iefimerida.gr

Κατσίκης (ΑΝΕΛ): Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου -Για συνειδησιακούς λόγους

Ο κ. Κατσίκης δηλώνει ότι θα καταψηφίσει το ν/σ για την ταυτότητα φύλου (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για συνειδησιακούς λόγους δηλώνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνος Κατσίκης, ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.

«Το πρότυπο της οικογένειας είναι παγιωμένο στον αξιακό μου πίνακα και μη δεκτικό μεταβολών», σημείωσε ακόμη ο ίδιος, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή», ενώ υπογραμμίζει: «Καμία απολύτως διόρθωση του πρώτου μέρους του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου δεν θα ήταν ικανή να με πείσει να υπερψηφίσω ένα νομοθέτημα που τορπιλίζει τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας».

Ο κ. Κατσίκης κατηγόρησε τη ΝΔ για τη στάση της στο συγκεκριμένο θέμα, κάνοντας λόγο για «άθλια πολιτική διαχείριση του θέματος», που αποτελεί «κοινοβουλευτική πρωτοτυπία».

«Ο εισηγητής της κ. Καραγκούνης να το χαρακτηρίζει θετικό, αλλά η παράταξή του να δηλώνει πως θα καθορίσει τη θέση της από τη στάση των ΑΝΕΛ. Οι ΑΝΕΛ δεν χρειαζόμαστε "εξαπτέρυγα", ούτε παρακολουθήματα. Έχουμε αυθύπαρκτο πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα. Ας έχουν και αυτοί το πολιτικό ανάστημα της υποστήριξης όποιας θέσης διαθέτουν», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» ο κ. Κατσίκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός: «Η προσπάθεια εμφάνισης της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης" ως ενός σωματείου που νομιμοποιείται και αναλαμβάνει το δικαίωμα του "συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι" είναι τουλάχιστον έωλη. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε τι που ροκανίζει την εθνική μας ασφάλεια και διακυβεύει την εθνική μας κυριαρχία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ