Εκτέλεση γιατρού στη Σητεία: Συνέλαβαν έναν Βούλγαρο -Πιθανό το ερωτικό κίνητρο - iefimerida.gr

Εκτέλεση γιατρού στη Σητεία: Συνέλαβαν έναν Βούλγαρο -Πιθανό το ερωτικό κίνητρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας Βούλγαρος είναι ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 62χρονου γιατρού Χριστόδουλου Καλαντζάκη στη Σητεία ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες σήμερα.

Ειδικότερα και όπως αναφέρει το cretapost.gr, oι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή ενός υπόπτου, βουλγάρικης καταγωγής, ο οποίος και ανακρίνεται, ενώ τα δαχτυλικά αποτυπώματα του ταυτοποιήθηκαν πάνω στο φονικό όπλο – μία καραμπίνα.

Ο ίδιος κατά την κατάθεσή τους, δήλωσε πως είναι αστυνομικός στην Βουλγαρία ενώ φαίνεται να μην έχει προχωρήσει σε κάποια ομολογία για την δολοφονία. Ωστόσο, οι αρχές διαπίστωσαν πως ο συλληφθείς γνώριζε την σύζυγο του άτυχου καρδιολόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της ληστείας ενώ στρέφουν τις έρευνές τους στο οικογενειακό περιβάλλον του Χριστόδουλου Καλαντζάκη εικάζοντας πως πρόκειται για έγκλημα πάθους.

Την ίδια ώρα, στο αστυνομικό τμήμα βρίσκεται και η σύζυγος του άτυχου καρδιολόγου.

Εκτέλεση γιατρού στη Σητεία: Συνέλαβαν έναν Βούλγαρο -Πιθανό το ερωτικό κίνητρο | iefimerida.gr 0

Το θύμα

Εκτέλεση γιατρού στη Σητεία: Συνέλαβαν έναν Βούλγαρο -Πιθανό το ερωτικό κίνητρο | iefimerida.gr 1

Η κατάθεση-κλειδί

Σημείο – κλειδί για την εξέλιξη των ερευνών είναι η κατάθεση του 73χρονου κυνηγού που φαίνεται να ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 73χρονος είδε έναν άνδρα να πυροβολεί αρχικά εναντίον του αυτοκινήτου του καρδιολόγου και όταν ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βγήκε από το όχημά του καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια άκουσε κι άλλους πυροβολισμούς με τον άτυχο γιατρό να πέφτει νεκρός.

Στη συνέχεια ο ηλικιωμένος κυνηγός είδε έναν άγνωστο άνδρα να επιβαίνει σε ένα λευκό αυτοκίνητο και να φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ερωτικό το κίνητρο της δολοφονίας;

Πάντως η αστυνομία προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο το κίνητρο της δολοφονίας να είναι ερωτικό και σε κάθε περίπτωση προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για ενέδρα θανάτου και απορρίπτουν το ενδεχόμενο της ληστείας. Αντίθετα, στρέφονται στο σενάριο ότι οι δράστες ήξεραν ότι ο 62χρονος πήγαινε κάθε Σαββατοκύριακο στο Μακρύ Γυαλό για να εξετάσει ασθενείς του και άρα γνώριζαν ότι θα περνούσε από το συγκεκριμένο σημείο. Για αυτό το λόγο ερευνούν τον στενό κύκλο του θύματος, ενώ για κατάθεση έχει κληθεί και η 35χρονη Βουλγάρα σύζυγος του γιατρού με την οποία είχε ένα παιδί τριών ετών.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα συνέβησαν σήμερα στις 9 το πρωί όταν ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης – όπως κάθε Σάββατο – ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γυαλό με σκοπό να μεταβεί στο ιατρείο που διατηρεί στην περιοχή ώστε να εξετάσει τους ασθενείς του.

Όταν ο γνωστός καρδιολόγος έφτασε στη θέση Πιλαλήματα του Κουτσουρά άγνωστος δράστης τον περίμενε και άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του αυτοκινήτου.

Εκτέλεση γιατρού στη Σητεία: Συνέλαβαν έναν Βούλγαρο -Πιθανό το ερωτικό κίνητρο | iefimerida.gr 2
Εκτέλεση γιατρού στη Σητεία: Συνέλαβαν έναν Βούλγαρο -Πιθανό το ερωτικό κίνητρο | iefimerida.gr 3

Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βγήκε από το ΙΧ φωνάζοντας βοήθεια με τον δράστη να τον πυροβολεί τέσσερις – τουλάχιστον – φορές.

Η μία σφαίρα βρήκε τον γιατρό στο κεφάλι ενώ οι υπόλοιπες τρεις στην πλάτη.

Εκτέλεση γιατρού στη Σητεία: Συνέλαβαν έναν Βούλγαρο -Πιθανό το ερωτικό κίνητρο | iefimerida.gr 4

Το άψυχο σώμα του γνωστού καρδιολόγου βρήκαν εργαζόμενοι της καθαριότητας του δήμου Σητείας τους οποίους οδήγησε στο σημείο ο 73χρονος κυνηγός – αυτόπτης μάρτυρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 62χρονος έχασε τη ζωή του ανήμερα των γενεθλίων του. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν γνωστός κι αγαπητός στην τοπική κοινωνία που έχει υποστεί σοκ από την περίεργη αυτή υπόθεση.

Πληροφορίες: cretapost.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ