Πώς να προλάβεις τα σημάδια του χρόνου στα χέρια σου - iefimerida.gr

Πώς να προλάβεις τα σημάδια του χρόνου στα χέρια σου

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας, τότε τα χέρια είναι ο καθρέφτης της ηλικίας μας.

Αδιαμφσβήτητα το πρόσωπό μας είναι το πρώτο πράγμα στο οποίο θα εστιάζει κανείς όταν μας βλέπει. Κατ' επέκταση είναι και το βασικό σημείοστο οποίο, οι περισσότερες γυναίκες επενδύουν όσον αφορά στην περιποίηση τους.

Λέξεις όπως «υαλουρονικό», «αντιγήρανση», «πρώτες γραμμές», «ρυτίδες» ή «σημάδια έκφρασης» βρίσκονται πάνω στα βαζάκια με τις κρέμες προσώπου, ημέρας, νύχτας, σέρουμ και δεν συμμαζεύεται και γίνονται οι υπεύθυνοι εφοδιασμού της επιδερμίδας τους με όλα τα απαραίτητα για να δείχνουν λαμπερές και πάνω, απ' όλα, (πιο) νέες.

Το «δέντρο» που χάνουμε κοιτώντας το «δάσος» είναι και μερικά ακόμα σημεία που είναι ευάλωτα στην επίδραση του χρόνου, αλλά όταν το παρατηρούμε είναι πια αργά. Έχουμε μιλήσει για το λαιμό και πως μπορείτε να επιβραδύνετε τη γήρανση του στο χρόνο και σήμερα θα αναφερθούμε σε άλλο ένα σημείο που προδίδει την ηλικία μιας γυναίκας και δεν είναι άλλο από τα χέρια.

Στο πάνω μέρος των χεριών, οι φλέβες αρχίζουν να διαγράφονται πιο έντονες, σχηματίζονται μικρές κηλίδες καφεκίτρινου χρώματος (σαν πανάδες), η υφή τους χάνει τη σφριγηλότητα της και, γενικά, δε θυμίζουν την εικόνα που μπορεί να είχαν δέκα χρόνια πριν.

Δεν είναι μόνο ο χρόνος που επηρεάζει τη νεανική τους όψη, αλλά και η έκθεση στον ήλιο, η ελάχιστη παραγωγή σμήγματος στην περιοχή και ησυχνή επαφή με τις καθαριστικές ουσίες οι οποίες αφυδατώνουν το δέρμα.

Ωστόσο, αν ξεκινήσετε να τα φροντίζετε είναι πολύ πιθανό να καταφέρετε να καθυστερήσετε την διαδικασία γήρανσή τους.

Διαβάστε 5 απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να «κερδίσετε» χρόνο και να κάνετε τα χέρια σας να δείχνουν νέα στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ