Ισπανική κυβέρνηση σε Καταλανούς: Συγγνώμη που σας χτυπήσαμε - iefimerida.gr

Ισπανική κυβέρνηση σε Καταλανούς: Συγγνώμη που σας χτυπήσαμε

Φωτογραφία:  (AP Photo/Emilio Morenatti/File)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγγνώμη ζήτησε η ισπανική κυβέρνηση από τους Καταλανούς που τραυματίστηκαν από αστυνομικούς, στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από εκλογικά κέντρα την Κυριακή.

Ο Enric Millo, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, κατηγόρησε, όμως, και την κυβέρνηση της Καταλανίας που διοργάνωσε το «παράνομο δημοψήφισμα».

«Δεν μπορούμε να αλλάξω αλλά λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη εκ μέρους των αστυνομικών που επενέβησαν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η συγγνώμη αυτή διατυπώθηκε αφού η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia επικαλέστηκε πηγές από το κόμμα του ηγέτη της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόντ, σύμφωνα με τις οποίες μια μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας θα καθυστερούσε εάν η Μαδρίτη προχωρούσε σε μια «κίνηση», όπως το να αποσύρει τις αστυνομικές ενισχύσεις που εστάλησαν στην περιοχή.

Την Κυριακή, πάνοπλοι αστυνομικοί προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τους Καταλανούς που έφταναν στις κάλπες. Προχωρούσαν σε κατασχέσεις, έσκιζαν ψηφοδέλτια και έκλειναν τις κάλπες.

Την ίδια ώρα, η Μαδρίτη εξέδωσε ένα διάταγμα που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μεταφέρουν εύκολα την έδρα τους από την Καταλονία.

Καταλανός βουλευτής δήλωσε στο BBC ότι η τοπική κυβέρνηση θα ανοίξει το ντιμπέιτ της ανεξαρτησίας μέσα στο κοινοβούλιο.

«Το κοινοβούλιο θα συζητήσει, θα συναντηθούμε» είπε υπουργός Εξωτερικών και Θεσμικών Σχέσεων και Διαφάνειας Raül Romeva.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ