Μυτιληναίος: «Η επιστροφή στην δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο για τις βιομηχανίες» - iefimerida.gr

Μυτιληναίος: «Η επιστροφή στην δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο για τις βιομηχανίες»

Ευ. Μυτιληναίος: «Η επιστροφή στην δραχμή θα ήταν χρυσορυχείο»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μία επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο....'Ομως θα επέστρεφε την χώρα 50 χρόνια πίσω.Κι εγώ είμαι πρώτα Έλληνας και μετά επιχειρηματίας».Την δήλωση αυτή έκανε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.

Στην συνέντευξη του ο επιιχειρηματίας υποστήριξε πως το κέρδος θα ήταν μεγάλο για την Ελλάδα, εάν επέστρεφε στην δραχμή επειδή λόγω ισοτιμίας θα είχαμε ευξημένα έσοδα από τις εξαγωγές.


Η δήλωσή του αυτή, έχει κάνει τον γύρο των μεγάλων μέσων ενημέρωσης, και χαρακτηριστικό είναι πως την έχουν αναπαράγάγει η «Washington Post», αλλά και το «Businessweek».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του πρακτορείου αν ο ίδιος επιθυμεί η χώρα να επιστρέψει στη δραχμή, απάντησε: «Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο, γιατί θα λειτουργούσαμε με κόστη σε δραχμές και θα είχαμε έσοδα από εξαγωγές σε ευρώ ή δολάρια»,και προσθέτει:

«Αλλά, ως Έλληνας, δεν θέλω να δω τη χώρα να επιστρέφει εκεί που ήταν 50 χρόνια πριν, δεν θέλω να δω την κοινωνική αναταραχή, που θα ακολουθήσει την επιστροφή στη δραχμή. Συνεπώς, πρώτα είμαι Έλληνας και μετά επιχειρηματίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ