Η γυναίκα που ύψωσε τη γροθιά της μπροστά σε 300 ναζιστές έγινε γκράφιτι στη Νομική [εικόνες] - iefimerida.gr

Η γυναίκα που ύψωσε τη γροθιά της μπροστά σε 300 ναζιστές έγινε γκράφιτι στη Νομική [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γκράφιτι-γροθιά στο ναζισμό κοσμεί πλέον τον υπαίθριο χώρο της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Ο καλλιτέχνης Gera One εκλήθη από γνωστούς του στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής για να φτιάξει ένα γκράφιτι. Ο street artist φαίνεται ότι εμπνεύστηκε από τη γυναίκα-σύμβολο κατά του ναζισμού και δημιούργησε ένα μοναδικό γκράφιτι.

Η φιγούρα του γκράφιτι και η στάση της γυναίκα δεν είναι τυχαία, αλλά απεικονίζει την Σουηδέζα Tess Asplund, η οποία ύψωσε το ανάστημα και την γροθιά της μπροστά σε 300 μέλη του σουηδικού νεο-ναζιστικού κόμματος Nordic Resistance Movement, ενός από τα πιο εξτρεμιστικά ακροδεξιά κόμματα πανευρωπαϊκά, σε πορεία που είχαν διοργανώσει στο κέντρο της Σουηδίας.

Η φωτογραφία με την Τess έκανε τότε τον γύρο του κόσμου, με μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία να το αναμεταδίδουν για μέρες. Η στάση της γυναίκα αποτελεί ακόμη σημείο αναφοράς για την αντίσταση απέναντι στην ανάδυση του ακροδεξιού φαινομένου παγκοσμίως.

Το έργο δημιούργησαν οι καλλιτέχνες Gera 1 και Κolage και ήδη έχει γίνει viral.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νομική γκραφίτι Ναζισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ