Σήμερα «κληρώνει» για Καλογήρου- Στο Πρωτοδικείο Πειραιά το σχέδιο εξυγίανσης - iefimerida.gr

Σήμερα «κληρώνει» για Καλογήρου- Στο Πρωτοδικείο Πειραιά το σχέδιο εξυγίανσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιώς συζητείται σήμερα η συμφωνία εξυγίανσης της αλυσίδας πολυτελών υποδημάτων «Καλογήρου» από τον επιχειρηματία Σάμι Φάις, με βάση το σχέδιο που έχει κατατεθεί και συμφωνηθεί από τα εμπλεκόμενα μέρη στις 21 Ιουνίου.

Στο νέο σχήμα η οικογένεια Λεμονή θα διατηρήσει ένα ποσοστό της τάξηγς του 15%, το 70% θα περάσει στν όμιλο εταιρειών του Σάμι Φάις ενώ με ποσοστό 15% θα συμμετέχουν και τα «Αττικά Πολυκαταστήματα».

Στο νέο σχήμα η οικογένεια Λεμονή θα παραμείνει με ποσοστό 15%, στο 70% υπολογίζεται το ποσοστό του ομίλου εταιρειών Σάμι Φάις, ενώ το υπόλοιπο 15% θα περάσει στα χέρια της Αττικά Πολυκαταστήματα. Οι νέοι μέτοχοι θα βάλουν 12 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Πάντως έχει ήδη έχει αποδώσει καρπούς η ενδιάμεση χρηματοδότηση από του Ομίλου του Σάμι Φάις και έχουν αρχίσει να επαναλειτουργούν καταστήματα που έχουν κλείσει.

Οπως προβλέπεται από τη συμφωνία οι οφειλές προς τους προμηθευτές θα αποπληρωθούν στο 100% σε 48 δόσεις ενώ διαφορετική μεταχείριση θα υπάρχει για τους προμηθευτές που δεν έχουν εξασφαλίσεις.

Οι οφειλές για τις τράπεζες, ύψους 68 εκατ. ευρώ «κουρεύονται» σε ποσοστό 60% ενώ στη νέα εταιρεία θα μεταφερθεί ως υποχρέωση ποσό 15 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αποπληρωθεί με νέους όρους.

Οι οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ, θα αποπληρωθούν σε 144 μηνιαίες δόσεις με διαγραφή τόκων, προστίμων και πρσαυξήσεων.

Η απόφαση από το Δικαστήριο αναμένεται να εκδοθεί έως τα τέλη του έτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καλογήρου Πρωτοδικείο Σάμι Φάις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ