Κι όμως οι γονείς ξεχωρίζουν τα παιδιά τους -Γιατί συμβαίνει αυτό - iefimerida.gr

Κι όμως οι γονείς ξεχωρίζουν τα παιδιά τους -Γιατί συμβαίνει αυτό

Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λένε πως οι γονείς δεν ξεχωρίζουν τα παιδιά τους και δεν έχουν λίγη παραπάνω αδυναμία στο ένα από το άλλο.

Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός καταρρίπτεται από νέα μελέτη του Rutgers School of Business, η οποία διαπίστωσε πως οι γονείς τείνουν να προτιμούν το ένα παιδί από το άλλο όταν έχουν να κάνουν με αντίθετα φύλα.

Η μελέτη υποστηρίζει πως οι γονείς προτιμούν το παιδί με το ίδιο φύλο με αυτούς, δηλαδή ο μπαμπάς τα αγόρια και οι μαμάδες τα κορίτσια, όταν έχουν να κάνουν με τα χρήματα. Αν και το 90% το γονέων όταν ρωτήθηκε από την επικεφαλής ερευνήτρια απάντησαν πως δεν ευνοούν κάποιο από τα παιδιά τους, όταν ο λόγος έρχεται στις οικονομικές υποθέσεις φαίνεται να υπάρχει κάποια ευνοιοκρατία.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα τεσσάρων πειραμάτων που διεξήχθησαν σε διαφορετικές κουλτούρες, οι μητέρες είναι πιο πιθανό να επενδύσουν στις κόρες και οι μπαμπάδες στους γιους τους.

Στη μία δοκιμασία, οι συμμετέχοντες που είχαν δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, έλαβαν δάνειο και τους είπαν να επενδύσουν για ένα παιδί. Η περισσότερες μητέρες επέλεξαν τις κόρες τους και οι πατεράδες τους γιους τους.

«Εάν μια γυναίκα είναι υπεύθυνη για αποφάσεις προώθησης στο χώρο εργασίας, οι γυναίκες εργαζόμενες είναι πιο πιθανό να επωφεληθούν. Το αντίθετο ισχύει για τους άνδρες», αναφέρει η Κριστίνα Ντουράντε, υποστηρίζοντας πως η οικογενειακή μεροληψία μπορεί να συνεχίσει και στο περιβάλλον της εργασίας.

«Εάν αυτή η μεροληψία του φύλου επηρεάζει τις αποφάσεις που σχετίζονται με φιλανθρωπικές δωρεές, αποταμιεύσεις για σχολές, προαγωγές και πολιτική, τότε μπορεί να έχει βαθιές συνέπειες και είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί ενδεχομένως προχωρώντας μπροστά», τονίζει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παιδιά γονείς προτίμηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ