Νίκος Παππάς εναντίον ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες - iefimerida.gr

Νίκος Παππάς εναντίον ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ώρες μετά την προσφυγή στα δικαστήρια της Ενωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Νίκος Παππάς περνά στην αντεπίθεση. Και καλεί την ηγεσία της ΝΔ να απαντήσει αν δέχεται ότι πρέπει να γίνει διαγωνισμός και άν συμφωνεί ότι πρέπει να καταβληθεί τίμημα.

Η Ενωση Ιδιοκτητών εχει προσφύγει στο ΣτΕ κατα των υπουργικών αποφάσεων του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής θεωρώντας οτι τόσο ο αριθμός των αδειών (7) οσο και η τιμή εκκίνησης των 35 εκατομμυρίων, ειναι αντίθετες με τις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοιχτής εσωτερικής αγοράς. Ενω προσθέτει οτι το τίμημα των 35 εκατομμυρίων είναι τελείως δυσανάλογο και υπερβολικό σε σχέση με τις συνθήκες της αγοράς. Η Νέα Δημοκρατία παρενέβη στην αντιπαράθεση κατηγορώντας τον κυριο Παπά, τον οποίο χαρακτηρίζει αποτυχημένο καναλάρχη, οτι προωθεί αντισυνταγματικές ρυθμίσεις. Ενω σημειώνει οτι οι θιγόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικήσουν τα δικαιωματά τους εφόσον θεωρούν οτι θίγονται.

Αναλυτικά η απάντηση Παππά:

Με αφορμή δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την προσφυγή της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ και STAR, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε η Νέα Δημοκρατία δεν προκαλούν εντύπωση.

Το αντίθετο. Είναι οι ίδιοι, μονότονοι και προβλέψιμοι.

Στις αιτιάσεις πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει πρόταση για “πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος” και ότι το “ΕΣΡ θα κρίνει” σχετικά, θα πρέπει να ενημερώσουμε τη Νέα Δημοκρατία πως η Ανεξάρτητη Αρχή έχει ήδη κρίνει.

Έχει γνωμοδοτήσει τόσο για τη δημοπράτηση επτά τηλεοπτικών αδειών όσο και για το ύψος της τιμής εκκίνησης, η οποία ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ.

Στις αναφορές περί “αντισυνταγματικότητας” του νόμου 4339/2015, κάποιοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει πλέον την πλειονότητα των άρθρων του.

Συγκεκριμένα έχει υπερψηφίσει τα άρθρα:

6 (Ασυμβίβαστες ιδιότητες και πόθεν έσχες υποψηφίων),

7 (Τεχνολογικός εξοπλισμός και κτηριακή υποδομή αδειοδοτημένων σταθμών),

8 (Περιεχόμενο εκπεμπόμενου προγράμματος),

9 (Απασχολούμενο προσωπικό),

10 (Οροι συμμετοχής),

13 (Διαδικασία δημοπρασίας),

14 (Οροι χορηγούμενων αδειών) και

15 (Λόγοι ανάκλησης αδειών).

Το ερώτημα παραμένει: Η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται τις επιταγές του Συντάγματος, τις αποφάσεις του ΣτΕ, την εφαρμογή του νόμου και των αποφάσεων του ΕΣΡ;

Δε ζητήσαμε από την ίδια να μας πει τί σέβεται και τί όχι.

Ζητάμε εκ νέου να μάθουμε εάν υποστηρίζει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και να καταβληθεί τίμημα.

Απλά, καθαρά και ξάστερα. Και ας προσθέσει όσους χαρακτηρισμούς επιθυμεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ