8 ύπουλες αιτίες στις οποίες μπορεί να οφείλεται ο πόνος στη μέση

Ο πόνος στη μέση δεν υποφέρεται. Περιορίζεται όμως αν βρείτε την αιτία του και φροντίσετε να κάνετε κάτι γι' αυτή.

Τεντώνεστε, κάνετε μασάζ στον εαυτό σας, στραβομουτσουνιάζετε, ανακάθεστε στην καρέκλα σας, μήπως και ανακουφιστείτε από αυτόν το «βάσανο» που δε σας αφήνει να βρείτε ηρεμία ούτε τις στιγμές που προσπαθείτε να χαλαρώσετε.

Ο πόνος στη μέση, είτε ήπιος, είτε οξύς, μπορεί να γίνει ανυπόφορος και ταλαιπωρεί πολύ κόσμο. Αν και συνήθως υποχωρεί μετά από μια ημέρα (ειδικά, αν ασκηθούμε κιόλας), προκαλεί εκνευρισμό και δυσφορία για όση ώρα διαρκεί.

Συνήθως ο υπ' αριθμόν 1 ύποπτος είναι η καθιστική ζωή. Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα τόνισε ότι αν καθόμαστε πολλές ώρες στη δουλειά (ή στο σπίτι) πρέπει να σηκωνόμαστε για μικρά διαλείμματα ανά μισή ώρα τουλάχιστον. Παρόλα αυτά το «καθισιό» δεν είναι η μόνη αιτία που μπορεί να προκαλέσει αυτό τον ανυπόφορο πόνο που δυσκολεύει την καθημερινή σας ζωή.

Υπάρχουν μερικές ακόμα παράμετροι οι οποίες «ζορίζουν» τη μέση και, κατ' επέκταση, τη ζωή σας.

Φυσικά αυτό το κείμενο δεν γράφεται απλώς για να τις αναφέρουμε και εσείς να τις διαβάσετε, αλλά για να αποτελέσει κίνητρο να αλλάξετε ή περιορίσετε τις αρνητικά προκείμενες για τη μέση σας συνήθειες, άπαξ και τις αναγνωρίσετε.

8 ύπουλες αιτίες στις οποίες μπορεί να οφείλεται ο πόνος στη μέση στο bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πόνος στη μέση Υγεία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ