Μετά τη σφαγή στο Λας Βέγκας ξεπούλησε εξάρτημα που μετατρέπει ένα απλό όπλο σε πολυβόλο [εικόνες] - iefimerida.gr

Μετά τη σφαγή στο Λας Βέγκας ξεπούλησε εξάρτημα που μετατρέπει ένα απλό όπλο σε πολυβόλο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για περισσότερο από ένα χρόνο, το GunStore Georgia στο Gainesville της Γεωργίας δεν είχε καθόλου ζήτηση για ένα εξάρτημα που μετατρέπει ένα ημι-αυτόματο όπλο σε όπλο ικανό να πυροβολεί εκατοντάδες φορές ανά λεπτό.


Όμως, όπως αναφέρει η εφημερίδα independent, το εξάρτημα αυτό που είναι γνωστό ως bump stock, ξεπούλησε λίγο μετά τη μαζική σφαγή στο Λας Βέγκας, από φόβους ότι λόγω ακριβώς του θανάτου 58 ανθρώπων και του τραυματισμού άλλων εκατοντάδων, θα απαγορευτεί.

Μετά τη σφαγή στο Λας Βέγκας ξεπούλησε εξάρτημα που μετατρέπει ένα απλό όπλο σε πολυβόλο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Μετά τη σφαγή στο Λας Βέγκας ξεπούλησε εξάρτημα που μετατρέπει ένα απλό όπλο σε πολυβόλο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τα Bump stocks καθώς και άλλοι τύπου εργαλείων για όπλα πωλούνται ευρέως, σε μια γκρίζα ζώνη σε σχέση με τον υπάρχοντα νόμο.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 42χρονος Στίβεν Πάντοκ είχε 12 όπλα εξοπλισμένα με αυτό το εξάρτημα, δίνοντας του τη δυνατότητα περισσότερων βολών. Το αυξημένο ενδιαφέρον για το bump stock αντανακλά την αύξηση των πωλήσεων που γνωρίζουν τα όπλα και τα εξαρτήματά τους όταν συμβαίνουν πολύνεκρες επιθέσεις. Η δημοκρατική αμερικανίδα γερουσιαστής Dianne Feinstein εισήγαγε ένα νομοσχέδιο την Τετάρτη που θα απαγόρευε τα συγκεκριμένα εξαρτήματα και άλλα παρόμοια που «τροποποιούν εύκολα και φτηνά τα νόμιμα όπλα σε πολυβόλα».

Αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι αντιτίθενται συνήθως στους περιορισμούς των πυροβόλων όπλων, φάνηκαν να είναι θετικοί. Σε μια πιθανή προσπάθεια να αποφευχθεί η διαμάχη, η Wal-Mart Stores Inc και το κατάστημα των αθλητικών ειδών Cabela εμφανίστηκαν να αποσύρουν τα εξαρτήματα από τις ιστοσελίδες τους την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ εξάρτημα απλό όπλο πολυβόλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ