H απόδειξη ότι τόσα χρόνια σουρώναμε με λάθος τρόπο τα μακαρόνια

Ένα tweet άλλαξε τα δεδομένα στο σούρωμα και απογείωσε την ευκολία του να φτιάχνεις ζυμαρικά!

Ας ξεκινήσουμε με μια παγκόσμια σταθερά: Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο (αν όχι ΤΟ πιο) comfort και λαχταριστό φαγητό του πλανήτη. Τέρπουν τον ουρανίσκο, ικανοποιούν τις αισθήσεις, χορταίνουν το στομάχι, «ζεσταίνουν» την ψυχή, απαλύνουν τον πόνο (τον ψυχικό κυρίως!). Και φτιάχνονται και μέχρι να πεις «πεινάω».

Νομίζω πως όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι τα μακαρόνια είναι η Ζιζέλ των φαγητών.

Για να τα απολαύσετε πρέπει να τα βράσετε πρώτα. Σωστά; Σωστά. Βράζουμε, σουρώνουμε, προσθέτουμε σάλτσα και έξτρα συστατικά, απολαμβάνουμε, ξαναγεμίζουμε (οκ, το τελευταίο είναι προαιρετικό). Σήμερα θα σταθούμε λίγο παραπάνω στο στάδιο του σουρώματος.

Mέχρι σήμερα μόλις περνούσαν τα 7-8 λεπτά (τόσο χρειάζονται για να βράσουν) τα ρίχναμε σε ένα σουρωτήρι το οποίο είχαμε τοποθετήσει στο νεροχύτη και στράγγιζαν τα νερά. Έλα όμως που υπάρχει κι άλλος, πιο έξυπνος, τρόπος να το κάνεις αυτό!

Δες το νέο (και πιο πρακτικό) τρόπο να σουρώνεις τα μακαρόνια στο bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ζυμαρικά μακαράνια βράσιμο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ