«Αδιανόητο μυστήριο» -Η τελική αναφορά για την πτήση–φάντασμα ΜΗ370 της Malaysia - iefimerida.gr

«Αδιανόητο μυστήριο» -Η τελική αναφορά για την πτήση–φάντασμα ΜΗ370 της Malaysia

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μεγάλη τραγωδία» και ένα «σχεδόν αδιανόητο» μυστήριο χαρακτηρίζουν οι αυστραλοί ερευνητές το θρίλερ με την πτήση MH370, στην τελική αναφορά τους, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Τρεισήμισι χρόνια μετά την εξαφάνιση που σόκαρε τον κόσμο, τόσο τα απομεινάρια του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο όσο και οι 239 επιβάτες και πλήρωμα που βρίσκονταν μέσα παραμένουν άφαντοι.

Παρά το γεγονός ότι για την εύρεσή του οργανώθηκε η μεγαλύτερη και η πιο δαπανηρή υποθαλάσσια επιχείρηση στην Ιστορία, η τοποθεσία του αεροσκάφους παραμένει μυστήριο τόσο για τους ερευνητές όσο και για τους συγγενείς των θυμάτων.

Η τελευταία αναφορά για την υπόθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το υπουργείο Μεταφορών της Αυστραλίας αν και δίνει σημαντικές λεπτομέρειες για την έρευνα, προσφέρει πολύ λίγα νέα στοιχεία για το σημείο της συντριβής, ενώ διευκρινίζεται ότι η έρευνα θα ανοίξει και πάλι μόνο αν προκύψουν νέα αξιόλογα στοιχεία.

«Παραμένει μια μεγάλη τραγωδία και ευχόμαστε να μπορούσαμε να “κλείσουμε” την υπόθεση για χάρη εκείνων που πενθούν τους δικούς τους ανθρώπους», δήλωσε εκπρόσωπος της αυστραλιανής Αρχής που ερευνά την υπόθεση. «Ελπίζω, τουλάχιστον, να βρουν κάποια παρηγοριά στο γεγονός ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να βρούμε απαντήσεις».

Οι προσπάθειες ανεύρεσης του αεροσκάφους σταμάτησαν τον περασμένο Ιανουάριο μετά από 1.046 ημέρες ερευνών, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση συγγενών κάποιων από τα θύματα.

Μετά την υποθαλάσσια έρευνα, η επανεξέταση των δορυφορικών εικόνων έχει περιορίσει το πεδίο των ερευνών σε ακτίνα μικρότερη των 25.000 τ.μ. Σημειώνεται ότι κατά τις πρώτες 52 ημέρες μετά την εξαφάνιση, οι έρευνες εκτείνονταν σε μια επιφάνεια 7 εκατ. τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ MH370 Μalaysia Airlines
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ