Πονοκέφαλος στο Μαξίμου από το «αντάρτικο» για τη διόρθωση φύλου -Τηλεφωνικές συστάσεις - iefimerida.gr

Πονοκέφαλος στο Μαξίμου από το «αντάρτικο» για τη διόρθωση φύλου -Τηλεφωνικές συστάσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την περιπέτεια της επένδυσης στο Ελληνικό να μην έχει κλείσει ακόμα, άνοιξε ένα νέο μέτωπο για την κυβέρνηση. Αυτή τη φορά στον... Πειραιά.

Το «αντάρτικο» των βουλευτριών του, Γιαννιά και Κασιμάτη απέναντι στο νομοσχέδιο για την «διόρθωση φύλου» έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στο Μαξίμου που επιχειρεί με κάθε τρόπο να μεταθέσει το πρόβλημα στη ΝΔ.
Στην εξέδρα η μπάλα από τον ΤζανακόπουλοΑπό το κυβερνητικό στρατόπεδο σε εμφανώς δύσκολη θέση υποβαθμίσουν το εν λόγω ζήτημα. Γι' αυτό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έριξε τη μπάλα στην εξέδρα,λέγοντας πως «το κεντρικό ζήτημα είναι αν επί της αρχής τα πολιτικά κόμματα στηρίζουν ή δε στηρίζουν τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία».
Παράλληλα ο κ. Τζανακόπουλος έσπευσε να ξορκίσει τα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης, διαμηνύοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα δεδηλωμένης» και ρίχνοντας το μπαλάκι στη ΝΔ, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι εκείνη έχει το πρόβλημα.

«Κεντρική πίεση» σε Γεννιά και Κασιμάτη να μην διαφοροποιηθούν
Κι όμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ερωτηθεί για το αν η προτροπή του προς τα κόμματα να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο αφορούσε και διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ανεπισήμως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση να μεταπειστούν οι δύο βουλευτίνες. Οι πιέσεις μάλιστα εντάθηκαν το τελευταίο 24ωρο και από το Μαξίμου, αλλά παραμένουν -ως τώρα πάντως- χωρίς αποτέλεσμα αφού η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά έστειλε σαφές μήνυμα στον υπουργό Δικαιοσύνης προειδοποιώντας δημοσίως ότι «υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου και ότι τέτοια σχέδια νόμων θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση». Μάλιστα για το θέμα με την ηλικία προχώρησε παραπέρα υποστηρίζοντας ότι για την ίδια αποτελεί «κόκκινη γραμμή» η μείωση του ηλικιακού ορίου από το 17ο στο 15ο έτος ως προς τη δυνατότητα κάποιου να προχωρήσει σε αλλαγή ταυτότητας φύλου. Η κ.Γεννιά εκλέγεται στον Πειραιά, συντάσσεται με την πολιτική κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» του Νίκου Κοτζιά, και διατηρεί καλές σχέσεις με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, για τις ιδέες του οποίου η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «ανεβαίνει στα κάγκελα»!

Δεν πέρασαν λίγα εικοσιτετράωρα και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iefimerida η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση. Έτσι, η κ. Γεννιά δέχθηκε… τηλεφώνημα για διευκρινίσεις το βράδυ της Δευτέρας! Κατά τη συνομιλία, της γνωστοποιήθηκε ότι σαφώς και μπορεί
να τοποθετηθεί όπως εκείνη κρίνει όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας. Πλην όμως, δεν ήταν εύσχημος ο τρόπος να μιλήσει για τις όποιες αντιρρήσεις της από την τηλεόραση. Ενώ της προτάθηκε, το αρμόδειο υπουργείο να της παράσχει όλη την αναγκαία ενημέρωση αν η ίδια το επιθυμεί.

Η δεύτερη πληγή δεν είναι άλλη από τη Νίνα Κασιμάτη βουλευτή Πειραιώς και αυτή, αλλά στη Β΄ εκλογική Περιφέρεια.
Την κ.Κασιμάτη επιχείρησε προσφάτως να μεταπείσει -σύμφωνα με πληροφορίες- η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ωστόσο η κ.Κασιμάτη όχι μόνο δεν άλλαξε γνώμη αλλά υποστήριξε ότι πριν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή έπρεπε να συνεδριάσει προς συζήτηση και ενημέρωση η Επιτροπή Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα εξετάζει το ενδεχόμενο να καταψηφίσει και την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση» καθώς στα εθνικά θέματα η (προερχόμενη από την τάση του Αλέξη Μητρόπουλου) βουλευτής δείχνει να έχει αυξημένη ευαισθησία.

Από τους ΑΝΕΛ τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά με πιθανότατες τις διαφοροποιήσεις των κ.κ. Κ.Κατσίκη και Δ.Καμένου. Ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη διαμήνυσε πως τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του δεν θα ψηφίσουν όλα τα άρθρα του πολύκροτου νομοσχεδίου,καθώς διαφωνούν με το περιεχόμενο τους. Σύμφωνα με τον κ. Κατσίκη «από τα επτά άρθρα του νομοσχεδίου, ψηφίζουμε μόνο το πρώτο που είναι εισαγωγικό» καθώς μέσω του ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης ανοίγει ο δρόμος για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, άρα και της υιοθεσίας παιδιών.
Για τον δεύτερο, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος «πνέουν τα μένεα». Πολλοί υπενθυμίζουν ότι δεν τον ψήφισαν για αντιπρόεδρο, ενώ και άλλοι που τον στήριξαν, δηλώνουν σε συνομιλητές τους, πικρά μετανιωμένοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ