Αυτό το γλυπτό παραήταν τολμηρό και δεν το άφησαν να εκτεθεί στη Γαλλία [εικόνες]

Το έργο του Atelier Van Lieshout ήταν έτοιμο να τοποθετηθεί στον Κήπο του Κεραμεικού στο Παρίσι, ωστόσο, το Λούβρο αποφάσισε να μην γίνει η έκθεσή του.

Το γλυπτό απεικονίζει έναν «άνθρωπο», που θυμίζει κουτί ή ρομπότ, να κάνει σεξ με έναν όμοιό του. Το Domestikator, όπως ονομάζεται, έχει μήκος 12 μέτρα και ζυγίζει 30 τόνους. Για τρία χρόνια ήταν έκθεμα στην Γερμανία.

Ο διευθυντής του Λούβρου, Ζαν Λουκ Μαρτίνεζ, έστειλε επιστολή στους διοργανωτές της έκθεσης υποστηρίζοντας πως το έργο έχει «μια μπρουτάλ πτυχή που κινδυνεύει να παρεξηγηθεί από τους επισκέπτες του κήπου».

Οι κήποι αυτοί είναι δημόσιοι και βρίσκονται ανάμεσα στο Μουσείο του Λούβρου και την Πλατεία Κονκόρντ.

Από την πλευρό του η γκαλερί Carpenters Workshop, που εκπροσωπεί το Atelier Van Lieshout, δήλωσε, σύμφωνα με τον Independent: «Το λογοκριμένο έργο τέχνης είναι ένα ζωντανό αρχιτεκτονικό γλυπτό, 12 μέτρων ύψους, με μια χιουμοριστική και προκλητική αναπαράσταση της εξημέρωσης των ανθρώπων στον κόσμο. Η πράξη εξημέρωσης, ωστόσο, οδηγεί συχνά στα όρια που αναζητούνται ή και ξεπερνιούνται. Είναι αυτή η δύσκολη ισορροπία που επιδιώκει να αντιμετωπίσει το Atelier Van Lieshout».

Φωτογραφίες: Atelier Van Lieshout

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Atelier Van Lieshout έργο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ