Ο Στέλιος Ράμφος μιλά για την ελληνική αίσθηση του χρόνου - iefimerida.gr

Ο Στέλιος Ράμφος μιλά για την ελληνική αίσθηση του χρόνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πώς βιώνει τον χρόνο ο μέσος Νεοέλληνας; Και πώς συνδέεται αυτό το γεγονός με την σημερινή κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας; Στην εκδήλωση με τίτλο «Time out - Η ελληνική αίσθηση του χρόνου» -που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής (στις 7 μμ.)- ο φιλόσοφος και συγγραφέας Στέλιος Ράμφος επιχειρεί μια σύνδεση ανάμεσα στα δύο.

Με αφορμή την ιδέα ότι τα αίτια της δημοσιονομικής κρίσης είναι και πολιτισμικά, ο ομιλητής θα επιμείνει στον χρόνο, όπως κατά την κρίση του βιώνεται από τον μέσο νεώτερο Έλληνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, «αντιλαμβανόμαστε μουσειακά το παρελθόν και ματαιώνουμε το ενεργό μέλλον, καθώς ο σκοπός της εκπληρώσεως των επιθυμιών ξεπερνά την επιταγή της εργασίας και της προκοπής. Το νόημα που έχει πολύ συχνά για εμάς το μέλλον είναι να επαναφέρει το παρελθόν».

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ