Δεν συζητήθηκε τελικά η 3η αίτηση για αποφυλάκιση του Μάκη Γιαννουσάκη - iefimerida.gr

Δεν συζητήθηκε τελικά η 3η αίτηση για αποφυλάκιση του Μάκη Γιαννουσάκη

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ αρχείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη φυλακή παραμένει ο ισοβίτης και καταδικασμένος για την μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης Ευθύμιος Γιαννουσάκης, αφού τελικά δεν συζητήθηκε η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του.

Οι συνήγοροι του ζήτησαν από το δικαστήριο να προσκομιστούν ενώπιον του τα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε προ ημερών η ανακρίτρια Πειραιά για να ενισχυθεί η υπεράσπιση του ισοβίτη, ενώ τόνισαν ότι η παραμονή του στις φυλακές-ως ουσιώδους και βασικού μάρτυρα της υπόθεσης-αποτελεί κάθε μέρα κίνδυνο για τη ζωή του.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει, με τους συνηγόρους του να επιμένουν.

«Διάβασα στον τύπο οτι εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης τα οποία τα ζητάει ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή. Αν αυτό δεν είναι σημαντικό που κρίνεται η ζωή του, τότε τι είναι. Εχει την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα ενώ είναι παγκοσμίως γνωστός. Το αίτημα είναι η έκδοση απόφασης για να διακόψει το δικαστήριο, να έρθουν τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν και το μάθαμε από τον τύπο. Θεωρώ ότι σε έναν άνθρωπο που ουσιαστικά δεν είναι μυστικός μάρτυρας και ο οποίος προφορικώς, γραπτώς, ελληνικως και παγκοσμίως έχει πει ότι έχει πει, είναι γνωστός. Ζητάμε να αποδειχθεί ότι κινδυνεύει η ζωή αυτού του ανθρώπου» επισήμανε από την πλευρά του ο Γιάννης Γλύκας.

Γιαννουσάκης: Οπως υπογράφηκε το ένταλμα σύλληψης, υπογράφηκε και ένα συμβόλαιο θανάτου για την οικογένεια μου και εμένα...

Σύμφωνα με τον έτερο συνήγορο του κατηγορουμένου, το ιστορικό που αναγράφεται στα εντάλματα σύλληψης των δύο Τούρκων, τα ονόματα των οποίων έδωσε στη δικαιοσύνη ο Ευθύμιος Γιαννουαάκης, καταδεικνύουν την συνδρομή του ισοβίτη μέσω των πληροφοριών που έδωσε.

«Αισθανόμουν ότι ήμαστε σε καλύτερη φάση από το παρελθόν. Ο λόγος που ο κ. Γιαννουσάκης έχει ισόβια είναι ότι δεν είχαν βγει εντάλματα και το ξέρει κι ο εφέτης που ήταν στη σύνθεση του δικαστηρίου και είναι μέλος του παρόντος δικαστηρίου. Οταν ένας άνθρωπος έχει ένα ελαφρυντικό σχεδόν δεδομένο και όταν αυτός κινδυνεύει, τότε μπορεί καλώς να ειχε επιφυλάξεις το δικαστήριο, σήμερα δεν μπορεί να έχει επιφυλάξεις. Δε θέλει το δικαστήριο να δει ποιοι είναι οι Τούρκοι μεγαλέμποροι που προωθούν ηρωίνη σε όλον τον κόσμο, οι χρηματοδότες του φορτίου. Είναι σίγουρο ότι η ποινή του Γιαννουσάκη στο Εφετείο θα είναι 15 με 18 χρόνια, που σημαίνει ότι έχει οκτώ μήνες φυλακή ακόμα» είπε ο Φ. Φίλιας.

Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε το αίτημα για προσκόμιση των ενταλμάτων, με τον κατηγορούμενο να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να συζητηθεί το αίτημα για την αποφυλάκιση του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάκης Γιαννουσάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ