Συρία: Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Ντεράα - iefimerida.gr

Συρία: Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Ντεράα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Ντεράα, στη νότια Συρία, όπου έχουν εισέλθει εκατοντάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας για να καταστείλουν το κίνημα αμφισβήτησης του συριακού καθεστώτος, το οποίο ξεκίνησε από την πόλη αυτή πριν από έξι εβδομάδες, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

"Τους είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια. Βρισκόντουσαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι διάτρητο από σφαίρες", δήλωσε τηλεφωνικώς ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος είναι υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Από τους μιναρέδες των τεμενών απευθύνονται εκκλήσεις για βοήθεια. Οι δυνάμεις της τάξης μπήκαν στα σπίτια. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και πυροβολούν όποιους βγαίνουν από τα σπίτια τους. Πυροβόλησαν ακόμη και τις δεξαμενές νερού στις στέγες για να στερήσουν το νερό από τους ανθρώπους", προσέθεσε.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ μελών των υπηρεσιών ασφαλείας του στρατού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ