Όλι Ρεν: «Η Ελλάδα να επιδείξει πολιτική βούληση και να υλοποιήσει τα μέτρα» - iefimerida.gr

Όλι Ρεν: «Η Ελλάδα να επιδείξει πολιτική βούληση και να υλοποιήσει τα μέτρα»

Όλι Ρεν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη η Ελλάδα να επιδείξει πολιτική βούληση ώστε να υλοποιηθούν τα μέτρα που ψήφισε η ελληνική Βουλή επεσήμανε ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν. Παράλληλα το Βερολίνο, δια του εκπροσώπου της Άνγκελα Μέρκελ, χαιρέτησε την υπερψήφιση από το ελληνικό κοινοβούλιο του νέου μνημονίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, «η εφαρμογή των μέτρων του νέου δανειακού προγράμματος είναι προτιμότερη για τους Έλληνες από μία άτακτη χρεοκοπία που θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τον κοινωνικό ιστό της χώρας», ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα δρομολογήσει εγκαίρως όλα τα αναγκαία μέτρα εν όψει της συνόδου του Eurogroup την Τετάρτη.

Χαιρέτησε το αποτέλεσμα το Βερολίνιο

Tην ικανοποίησή του εξέφρασε το Βερολίνο, δια του εκπροσώπου της Ανγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ ο οποίος ανέφερε πως η υπερψήφιση του νέου μνημονίου «καταδεικνύει την καλή θέληση της Ελλάδας να προχωρήσει σε δύσκολες μεταρρυθμίσεις».

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου τόνισε πως η Γερμανία δεν θέλει «εξοικονόμηση για την εξοικονόμηση», αλλά στόχος των μέτρων είναι η απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ