Οι ΗΠΑ απελαύνουν 15 Κουβανούς διπλωμάτες -Για τα μυστηριώδη συμπτώματα Αμερικανών στην Αβάνα - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ απελαύνουν 15 Κουβανούς διπλωμάτες -Για τα μυστηριώδη συμπτώματα Αμερικανών στην Αβάνα

Οι ΗΠΑ απελαύνουν 15 Κουβανούς διπλωμάτες (Φωτογραφία: AP/ Andrew Harnik)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ΗΠΑ διέταξαν 15 αξιωματούχους της κουβανικής πρεσβείας να εγκαταλείψουν τη χώρα, έπειτα από τα μυστηριώδη συμπτώματα που παρουσίασαν 22 Αμερικανοί διπλωμάτες στην Αβάνα.

Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι επρόκειτο για αποτέλεσμα εσκεμμένων επιθέσεων. Οι διπλωμάτες της παρουσίασαν μεταξύ άλλων πονοκεφάλους, απώλεια ακοής και προβλήματα αντίληψης. Αν και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι οι απελάσεις δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι οι ΗΠΑ κατέληξαν πως η κουβανική κυβέρνηση ευθύνεται για τις επιθέσεις αυτές, σημείωσε ότι η Αβάνα απέτυχε να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της να προστατεύσει τους διπλωμάτες.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι η κίνηση αυτή γίνεται και για να επιτευχθεί ισορροπία σε ό,τι αφορά τις λειτουργίες των δύο πρεσβειών, καθώς η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι αποσύρει το προσωπικό που δεν θεωρείται έκτακτης ανάγκης, δηλαδή τους μισούς διπλωμάτες της στην Αβάνα, όπως και όλους τους συγγενείς τους. Στους Κουβανούς διπλωμάτες δόθηκε διορία μίας εβδομάδας για να αποχωρήσουν από την Ουάσινγκτον.

Η Αβάνα έχει αρνηθεί την ευθύνη για τις όποιες επιθέσεις και ξεκίνησε έρευνα για το θέμα, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, που διερευνούν το ζήτημα και ξεχωριστά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει αποδείξεις για την προέλευση της επίθεσης. Υποθέσεις γίνονται ότι χρησιμοποιήθηκε κάποιου είδους ηχητικό όπλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αβάνα Ουάσινγκτον διπλωμάτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ