Πούτιν: «Θα σώσω 50 εκατομμύρια Ρώσους ως το 2050»

Με παχυλές παροχές προσπαθεί ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, να κερδίσει τους ψηφοφόρους εν όψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου ενω διεμήνυσε πως θα «σώσει» 50 εκατομμύρια ανθρώπους πολεμώντας την υπογεννητικότητα.

Ο κ. Πούτιν υποσχέθηκε πως θα αυξήσει σημαντικά τους μισθούς στο δημόσιο, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, μειώνοντας παράλληλα κατά 20% τις τιμές των ακινήτων.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Komsomolskaa Pravda, ο Πούτιν υπόσχεται συγκεκριμένα να αυξήσει τους μισθούς των πανεπιστημιακών και των γιατρών κατά 200% από το 2013 ως το 2018, αν εκλεγεί στην προεδρία.

Επίσης, για την ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας, ο Πούτιν δεσμεύτηκε ότι θα μειωθούν κατά 20% ως 30% οι τιμές των ακινήτων.

Πέραν όμως των κοινωνικών παροχών ο Ρώσος πρωθυπουργός έθεσε ως στόχο να «σώσει» 50 εκατομμύρια ζωές ως το 2050 μέσω του σχεδίου του για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.

«Αν καταφέρουμε να καταρτίσουμε και να εφαρμόσουμε μια δραστική πολιτική για την διαφύλαξη του πληθυσμού, ο πληθυσμός της Ρωσίας θα αυξηθεί σε 154 εκατομμύρια κατοίκους. Η ιστορική αξία της δράσης ή της αδράνειάς μας θα είναι συνεπώς 50 εκατομμύρια ζωές σε 40 χρόνια», προσθέτει.

Πώς θα γίνει αυτό; Μέσα από υψηλότερα οικογενειακά επιδόματα και μια μεταναστευτική πολιτική που θα επιτρέψει τον επαναπατρισμό 300.000 ανθρώπων το χρόνο, δηλαδή των Ρώσων που είχαν μεταναστεύσει κατά το παρελθόν.

Στη Ρωσία ο πληθυσμός έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, και σύμφωνα με τη ρωσική στατιστική υπηρεσία Rosstat, ο ρυθμός μείωσης θα επιταχυνθεί.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται αντιμέτωπος από τον Δεκέμβριο με ένα άνευ προηγουμένου κίνημα αμφισβήτησής του, οι υποστηρικτές του οποίου τον κατηγορούν ότι δίνει μη ρεαλιστικές υποσχέσεις για να αντιμετωπίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ