«Μπουμ» επιστροφών φόρου για να μη χαθεί η δόση των 800 εκατ. ευρώ από τον ESM

«Και ο άγιος φοβέρα θέλει», λέει το γνωστό ρητό, το οποίο βρήκε πλήρη εφαρμογή στο πεδίο των επιστροφών φόρου, καθώς επικρέμαται ο πέλεκυς της απώλειας των 800 εκ. ευρώ από τη δεύτερη υποδόση του ESM.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Σεπτέμβριο το συνολικό ποσό που επέστρεψε η ΑΑΔΕ σε φυσικά και νομικά πρόσωπα ανήλθε στο απίστευτο ύψος των 1,6 δις ευρώ! Με βάση αυτήν την επίδοση οι συνολικές εκκρεμότητες για επιστροφές φόρων από την ΑΑΔΕ περιορίστηκαν στις 29 Σεπτεμβρίου στα 1,25 δις ευρώ από 2,5 δις ευρώ κι αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι πέρα από τις επιστροφές των 1,6 δις ευρώ, προστέθηκαν νέες αιτήσεις επιστροφών. .

Υπενθυμίζεται ότι η υποχρέωση που ανελήφθη στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης ήταν έως τις 30 Απριλίου 2017 να επιστραφεί ποσό φόρων ύψους 1,2 δις ευρώ, από τα οποία τα 360 θα έπρεπε να επιστραφούν από την ΑΑΔΕ. Επιστράφηκαν τελικά περίπου 675 εκατ. ευρώ.

Και τι γίνεται από εδώ και πέρα, με δεδομένο ότι παραμένουν σε εκκρεμότητα αιτήματα επιστροφών ΦΠΑ ακόμα και για 3 χρόνια; Ο Γιώργος Πιτσιλής, έχει ζητήσει από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να καταγράψουν σε επίπεδο ΑΦΜ όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις επιστροφής φόρων, το χρόνο καθυστέρησης και τους λόγους για τους οποίους δεν έχει γίνει η επιστροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ESM υποδόση επιστροφή φόρων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ