Βρετανοί κομάντος της SAS κυνηγούν το γιο του Μπιν Λάντεν στη Συρία - iefimerida.gr

Βρετανοί κομάντος της SAS κυνηγούν το γιο του Μπιν Λάντεν στη Συρία

Ειδικοί έφτιαξαν αυτή την εικόνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στόχος μιας άκρως απόρρητης επιχείρησης, στην οποία μετέχουν Βρετανοί κομάντος της SAS, είναι ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος εθεάθη τελευταία στη Συρία.

Ο 28χρονος Χάμζα μπιν Λάντεν λέγεται ότι είναι «ενεργός» και εξυφαίνει σχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων στη Δύση μετά το θάνατο του πατέρα του από Αμερικανούς πεζοναύτες στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν το 2011.

Ο Χάμζα είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ των δυτικών μυστικών υπηρεσιών λίγες εβδομάδες πριν την εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, αλλά επανεμφανίστηκε προ διετίας κι έκτοτε εξέδωσε βιντεοσκοπημένα μηνύματα επικροτώντας τις επιθέσεις «μοναχικών λύκων» στο Λονδίνο και καλώντας τους ισλαμιστές εξτρεμιστές ανά την υφήλιο να αναλάβουν δράση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χάμζα θέλει να ξαναστήσει την Αλ Κάιντα, την τρομοκρατική οργάνωση του πατέρα του.

Βρετανοί κομάντος της SAS κυνηγούν το γιο του Μπιν Λάντεν στη Συρία   | iefimerida.gr 0

Ο Χάμζα πιστευόταν ότι κρυβόταν στο Πακιστάν, αλλά νέες πληροφορίες τον εμφανίζουν στη Συρία. Τα πιθανά κίνητρά του έχουν προκαλέσει συναγερμό στις υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες τον κατέταξαν στην πρώτη δεκάδα των «κορυφαίων στόχων», που κυνηγούν οι δυνάμεις του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού στην επιχείρηση “Operation Shader”.

Βρετανοί κομάντος της SAS κυνηγούν το γιο του Μπιν Λάντεν στη Συρία   | iefimerida.gr 1

Ειδικοί έφτιαξαν αυτή την εικόνα, που δείχνει πώς μπορεί να είναι ο Χάμζα Μπιν Λάντεν σήμερα (Φωτογραφία: CBS/60 minutes)

Επιστολές που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν αποκάλυψαν ότι προετοίμαζε για διάδοχό του στην τρομοκρατική του οργάνωση και μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι αυτός είναι ο τελικός στόχος του Χάμζα.

Βρετανοί κομάντος της SAS κυνηγούν το γιο του Μπιν Λάντεν στη Συρία   | iefimerida.gr 2

O Χάμζα μπιν Λάντεν (αριστερά), όπως ήταν το 2001 (Φωτογραφία: ΑΡ)

«Η τεχνολογία είναι στην πρώτη γραμμή της ανίχνευσης ατόμων όπως ο Χάμζα, αλλά ανεκτίμητης αξίας είναι οι πηγές στο έδαφος, όπως εκείνη που τον αναγνώρισε και συνέλεξε πρόσθετες πληροφορίες. Για να εντοπίσεις κάποιον πρέπει να ξέρεις πού να ψάξεις. Επαφιέμεθα σε τοπικές πηγές. Αργά η γρήγορα ο Χάμζα θα βρεθεί, θα κάνει κάποιο μικρό λάθος και εμείς θα τον περιμένουμε», δήλωσε αξιωματούχος στη βρετανική εφημερίδα “Daily Star”.

40 κομάντος της SAS στα ίχνη του γιου του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Τουλάχιστον 40 Βρετανοί κομάντος της περίφημης SAS έχουν μεταβεί στη Συρία για να εντοπίσουν το γιο του Μπιν Λάντεν και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Αλ Κάιντα. Οι Βρετανοί κομμάντος συνεργάζονται με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και χρησιμοποιούν κατασκοπευτικά αεροσκάφη τεχνολογίας αιχμής, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και συστήματα αναγνώρισης φωνής στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν το κρησφύγετο του Χάμζα και να τον πιάσουν ζωντανό ή να τον σκοτώσουν.

Στην αποστολή μετέχουν και δύο ανιχνευτές του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», οι οποίοι διαθέτουν πληροφορίες και γνώση του χώρου. Οι κομάντος, αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες και έχουν εφοδιαστεί μεταξύ άλλων με ημιφορτηγά 4 επί 4, που φέρουν βαρέα όπλα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ