Με κοριούς και θερμικές κάμερες έγινε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την απελευθέρωση Λεμπιδάκη - iefimerida.gr

Με κοριούς και θερμικές κάμερες έγινε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την απελευθέρωση Λεμπιδάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αστυνομία γνώριζε εδώ και καιρό τους απαγωγείς του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και σχεδίαζε με κάθε λεπτομέρεια την επιχείρηση απελευθέρωσής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά χρησιμοποιήθηκαν κοριοί προκειμένου να ξεκινήσει η παρακολούθηση όσων είχαν εμπλοκή στην απαγωγή. Στη συνέχεια, οι δράστες οδήγησαν -χωρίς να το γνωρίζουν βέβαια- τους αστυνομικούς στη μάντρα των αυτοκινήτων, όπου είχαν φυλακίσει τον επιχειρηματία.

Οι αστυνομικοί «παγίδευσαν» την περιοχή με μικροκάμερες προκειμένου να παρακολουθούν ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν από τη μάντρα αυτοκινήτων. Μόλις ήταν έτοιμο το σχέδιο επέμβασης της αστυνομίας, τότε χρησιμοποιήθηκαν και θερμικές κάμερες. Οι αστυνομικοί ήθελαν να βρίσκονται όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα στον χώρο, ώστε να προχωρήσουν στην επιχείρηση απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Σήμερα τα ξημερώματα και μόλις οι αστυνομικοί είδαν μέσω θερμικών καμερών ότι τα δύο άτομα που είχαν μείνει στη μάντρα αυτοκινήτων ξάπλωσαν, τότε πραγματοποίησαν την επιχείρηση. Επιασαν ουσιαστικά τους απαγωγείς στον ύπνο. Οι δράστες δεν προέβαλαν καμία αντίσταση και συνελήφθησαν. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και οπλισμό στον χώρο.

O επιχειρηματίας κρατείτο σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον πάνω όροφο μάντρας αυτοκινήτων όπου και εντοπίστηκε δεμένος, σε ένα κρεβάτι, ύστερα από αιφνιδιαστική έρευνα της ΕΛΑΣ.

Επικεφαλής της επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν και επίλεκτοι άνδρες της ΕΛΑΣ ήταν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής στην Κρήτη υποστράτηγος Μιχάλης Λαγουδάκης.

Ο χώρος που οι απαγωγείς είχαν μεταφέρει τον επιχειρηματία βρίσκεται σε κομβικό σημείο, στον παράλληλο της Εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου και σε κοντινό σημείο με κέντρα διασκέδασης και κοινωνικών εκδηλώσεων. Κάτω από τον όροφο που κρατείτο λειτουργούσε μάντρα αυτοκινήτων, ενώ όλος ο χώρος σφραγίστηκε από την αστυνομία.

Ποιοι είναι οι δράστες που κρύβονται πίσω από την απαγωγή

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες που βρίσκονται πίσω από την απαγωγή του επιχειρηματία Λεμπιδάκη είναι και ποινικοί, αλλά και άνθρωποι από το περιβάλλον του επιχειρηματία. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες πως δύο από τους εμπλεκόμενους είχαν εργαστεί στο παρελθόν σε επιχείρηση του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ