Καταλονία: Αστυνομικοί πετούσαν ψηφοφόρους από σκάλες -«Επαγγελματική στάση», λέει ο ΥΠΕΣ [βίντεο] - iefimerida.gr

Καταλονία: Αστυνομικοί πετούσαν ψηφοφόρους από σκάλες -«Επαγγελματική στάση», λέει ο ΥΠΕΣ [βίντεο]

Αστυνομικοί απομακρύνουν με τη βία κόσμο από εκλογικό κέντρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένοι να βγάλουν με κάθε τρόπο τους ψηφοφόρους από τα εκλογικά κέντρα ήταν οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο σε αυτά, για να σταματήσουν το δημοψήφισμα στην Καταλονία.

Χαρακτηριστικά των σκηνικών βίας που διαδραματίστηκαν σε πολλές περιπτώσεις είναι βίντεο από σχολείο στη Βαρκελώνη. Σε ένα από αυτά, οι αστυνομικοί τραβούν στις σκάλες όσους βρίσκονταν στο εκλογικό κέντρο, με αποτέλεσμα να ρίξουν κάτω κάποιους από αυτούς, ενώ άλλους τους έσυραν έξω.

Esto es un colegio.

Un CEIP en el que se iba a votar.

En serio. pic.twitter.com/7zxH8GZz8o

Que no se le olvide a nadie.

Iban-a-votar pic.twitter.com/9KkF7BTw6h

Στα μάτια του Ισπανού υπουργού Εσωτερικών όλα αυτά μοιάζουν «επαγγελματικά». Ο Χουάν Ιγκνάσιο Ζόιδο επέλεξε να δημοσιεύσει στο Twitter άλλο βίντεο, με αστυνομικό που βοηθά πατέρα να κατεβάσει το παιδί του από τους ώμους του. «Επαγγελματική και ανάλογη των περιστάσεων» η αντίδραση της αστυνομίας και της εθνοφυλακής, έγραψε στην ανάρτησή του.

Proporcionalidad y profesionalidad. Así actúan la @guardiacivil y la @policia, como este agente dialogando con un padre. #EstamosporTI pic.twitter.com/TX54CDjfJy

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ