Συρία: Οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» καταγγέλλουν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον νοσοκομείων - iefimerida.gr

Συρία: Οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» καταγγέλλουν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον νοσοκομείων

Φωτογραφία: Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα κάλεσαν τις «εμπόλεμες πλευρές και τους συμμάχους τους» που εμπλέκονται στον συριακό πόλεμο να αποφεύγουν τις αεροπορικές επιδρομές ενάντια σε νοσοκομεία και σε άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις που έχουν πληγεί τις πρόσφατες μέρες από μια εκστρατεία σφοδρών βομβαρδισμών, ιδιαίτερα στην επαρχία Ιντλίμπ.

«Εν μέσω μιας ραγδαίας εντατικοποίησης των βομβαρδισμών στη βορειοδυτική Συρία (κυρίως στην επαρχία Ιντλίμπ και στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα) έπειτα από τις 19 Σεπτεμβρίου, νοσοκομεία έχουν αναγκαστεί να διακόψουν τη λειτουργία τους, είτε επειδή έχουν βομβαρδιστεί, είτε επειδή φοβούνται ότι θα βομβαρδιστούν», ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τους ΓΧΣ, το κεντρικό νοσοκομείο Σαμ στην Χάμα επλήγη από μια αεροπορική επιδρομή τις πρωινές ώρες της Τρίτης 26ης Σεπτεμβρίου, θέτοντας το εκτός λειτουργίας, χωρίς ωστόσο να σκοτωθεί κάποιος ασθενής ή μέλος του ιατρικού προσωπικού.

Τρία ακόμη νοσοκομεία στην επαρχία Ιντλίμπ σταμάτησαν να λειτουργούν από τις 19 Σεπτεμβρίου όταν έγιναν στόχος αεροπορικών επιδρομών, ενώ δύο ακόμη νοσοκομειακές εγκαταστάσεις στην Τζισρ αλ Σουγκούρ εκκενώθηκαν το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου υπό τον φόβο επιδρομών.

«Είναι προφανές ότι τα νοσοκομεία δεν είναι ασφαλή από τους βομβαρδισμούς που συμβαίνουν αυτή την στιγμή στην Ιντλίμπ και αυτό είναι εξοργιστικό», δήλωσε ο διευθυντής επιχειρήσεων των ΓΧΣ Μπρις ντε λε Βιν.

«Ο φόβος οδηγεί στη διακοπή λειτουργίας των νοσοκομείων ή στη μείωση των υπηρεσιών τους και αυτό έχει επίπτωση σε όλους: στους αρρώστους, στους τραυματίες, τις έγκυες γυναίκες, όλους όσους έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης», πρόσθεσε.

Το βορειοδυτικό τμήμα της Ιντλίμπ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ελέγχεται από τους τζιχαντιστές του πρώην παρακλαδιού της αλ Κάιντα στη Συρία, έχει γίνει στόχος εντατικών βομβαρδισμών τις τελευταίες δύο εβδομάδες από δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και της Ρωσίας, με αποτέλεσμα δεκάδες αμάχους νεκρούς.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι επιδρομές συνεχίστηκαν χθες Παρασκευή στην επαρχία και τουλάχιστον 24 άμαχοι, ανάμεσά τους επτά παιδιά, σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ