Κεντροαριστερά: Οι προτάσεις του Δ. Τζιώτη για την ψηφοφορία -Επιστολή σε Αλιβιζάτο [pdf] - iefimerida.gr

Κεντροαριστερά: Οι προτάσεις του Δ. Τζιώτη για την ψηφοφορία -Επιστολή σε Αλιβιζάτο [pdf]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εφαρμογή όλων των μεθόδων ψηφοφορίας, (κάλπη, διαδίκτυο και κινητή τηλεφωνία) ζητά ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Δημήτρης Τζιώτης.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας Ν. Αλιβιζάτο, ο Δημ. Τζιώτης τονίζει ότι για να είναι επιτυχημένη η εκλογική διαδικασία είναι εφικτό να υιοθετηθούν και οι τρεις τρόποι.

Τονίζει δε ότι επιτυχία θα είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 300.000 πολιτών στην ψηφοφορία με το μικρότερο κόστος ανά πολίτη. «Το ποσό των 2 ευρώ είναι αρκετό. Το συνολικό κόστος δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις 450.000 ευρώ και αυτό δεν είναι λίγο» σημειώνει ο κ. Τζιώτης.

Προτείνει επίσης ως λύση την διεύρυνση της χρονικής περιόδου ψηφοφορίας. «Γιατί να ψηφίζουμε μόνο για μια μέρα; Η ψηφοφορία μέσω του διαδικτύου και της τηλεφωνίας μπορεί να διαρκέσει – για μεγαλύτερη ασφάλεια – μία εβδομάδα και η ψηφοφορία με τον παραδοσιακό τρόπο ένα σαββατοκύριακο. Σε πολλές χώρες γίνεται» τονίζει ο Δ. Τζιώτης και καταλήγει:

«Σε κάθε περίπτωση, προτιμώ να δημιουργήσουμε το νέο και ας γίνει κάποιο λάθος,

παρά να κάνουμε το λάθος να μην το τολμήσουμε».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή Τζιώτη προς τον Ν. Αλιβιζάτο σε μορφή PDF

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ