Πέθανε ο «Δάσκαλος του Γένους», Δημήτρης Φραγκόπουλος - iefimerida.gr

Πέθανε ο «Δάσκαλος του Γένους», Δημήτρης Φραγκόπουλος

O Δημήτρης Φραγκόπουλος / Φωτογραφία: Fanari.blogspot
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο «Δάσκαλος του Γένους», ο άνθρωπος που καθήλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων με τις ομιλίες του σχετικά με τον ελληνισμό και τον πλούτο της γλώσσας μας, Δημήτρης Φραγκόπουλος, δεν είναι πια εδώ.

Ο Δημήτρης Φραγκόπουλος πέθανε σε ηλικία 89 ετών στην Κωνσταντινούπολη μετά από επιδείνωση της υγείας του. Την περασμένη Πέμπτη, ο επί δεκαετίες διευθυντής του ομογενειακού σχολείου «Ζωγράφειο» εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο ελληνικό νοσοκομείο της Πόλης, Βαλουκλή.

Για 35 χρόνια, από το 1958 έως το 1993, ο Δημήτρης Φραγκόπουλος υπηρέτησε ως διευθυντής το Ζωγράφειο λύκειο και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από τους Ελληνες της Κωνσταντινούπολης.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ζώντας στην Κωνσταντινούπολη, ο ίδιος έλεγε σε συνεντεύξεις του ότι ποτέ δεν σκέφτηκε να την εγκαταλείψει.

Πέθανε ο «Δάσκαλος του Γένους», Δημήτρης Φραγκόπουλος  | iefimerida.gr 0


Ο Δημ. Φραγκόπουλος είχε τιμηθεί για το έργο του από τον Κάρολο Παπούλια / Φωτογραφία: Eurokinissi - Kονταρίνης Γιώργος

Εκεί ήταν το σπίτι του και η ζωή του. Σε συνέντευξή του σε ελληνική ιστοσελίδα της Κωνσταντινούπολης είχε πει, μάλιστα, χαρακτηριστικά: «Αν έβλεπαν και τον Φραγκόπουλο να φεύγει, θα έλεγαν ότι τελείωσε η ελληνική ομογένεια... Δεν με ενδιέφερε να σώσω το τομάρι μου, οι μαθητές μου με ενδιέφεραν».

Κουμουτσάκος: «Βαριά ημέρα για τον Ελληνισμό της Πολης»

Η απώλεια του μεγάλου αυτού δασκάλου προκάλεσε θλίψη τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στην Ελλάδα. Δήλωση για το θάνατο του Δημήτρη Φραγκόπουλου εξέδωσε και ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Βαριά ημέρα σήμερα για τον Ελληνισμό της Πόλης. Η απώλεια του Δασκάλου Δημήτρη Φραγκόπουλου σκοτείνιασε μάτια και βάρυνε καρδιές. Όχι μόνον εκεί, στην αγαπημένη του Πόλη, αλλά και εδώ στην Μητέρα Ελλάδα» αναφέρει η ανακοίνωση, και συμπληρώνει:

«Πως αλλιώς μπορεί να αισθανθείς ως Έλληνας όταν χάνεται ένα κεφάλαιο πολύτιμο, γνώσης, πατριωτισμού και εθνικής ενότητας. Η μεγαλύτερη τιμή που μπορούμε να αποτίσουμε στον Δημήτρη Φραγκόπουλο είναι η δέσμευσή μας ότι θα σεβαστούμε την παρακαταθήκη της προσφοράς του, περνώντας την στις επόμενες γενιές. Εδώ και στην Πόλη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φραγκόπουλος Κωνσταντινούπολη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ