Κοντονής: Ο Μητσοτάκης ανακάλυψε ξαφνικά τις καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη - iefimerida.gr

Κοντονής: Ο Μητσοτάκης ανακάλυψε ξαφνικά τις καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ εξαπέλυσε ο Σταύρος Κοντονής με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, την Πέμπτη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν τις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης και πρόσθεσε πως «ο πρόεδρος της ΝΔ ανακάλυψε ξαφνικά χθες ότι καθυστερεί η διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης και πως οι πολίτες υποβάλλονται σε ταλαιπωρία. Προφανώς δεν ανήκει στο κόμμα που επί δεκαετίες αδιαφορούσε με τρόπο προκλητικό για τα προβλήματα που όψιμα ανακαλύπτει».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στα δικαστήρια της Ευελπίδων και είδε από κοντά το πλήθος κόσμου που βρίσκεται εκεί κάθε πρωί, τις ουρές και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι αίθουσες.

Αναλυτικά, η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

«Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακάλυψε ξαϕνικά χθες ότι καθυστερεί η διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης και πως οι πολίτες υποβάλλονται σε ταλαιπωρία. Προϕανώς δεν ανήκει στο κόμμα που επί δεκαετίες αδιαϕορούσε με τρόπο προκλητικό για τα προβλήματα που όψιμα ανακαλύπτει. Εγκαλεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έλυσε σε δύο χρόνια, ζητήματα που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν και είχαν αϕήσει να λιμνάζουν για 40 χρόνια.

Ξεχνά όμως ότι η απλοποίηση διαδικασιών και η επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, αποτελούν πολιτική που το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαϕάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Κυβέρνηση έχουν ήδη δρομολογήσει και μάλιστα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οϕειλών, η ηλεκτρονική οργάνωση των διοικητικών δικαστηρίων που έχει ήδη ολοκληρωθεί και η υλοποίησή της στα ποινικά και τα πολιτικά δικαστήρια (ΟΣΔΥΔΔ και ΟΣΔΥΠΠ), η σύντμηση της διαδικασίας πτώχευσης, είναι ορισμένα από τα μέτρα που εϕαρμόζονται. Έχουν ήδη ψηϕιστεί μέτρα για την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης, ενώ περαιτέρω, τη διαδικασία επιτάχυνσης θα βοηθήσει, μεταξύ άλλων, ο θεσμός δικαστικής διαμεσολάβησης, ο νέος Ποινικός Κώδικας, ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και Διοικητικής Δικονομίας που θα ψηϕιστούν σύντομα, όπως επίσης και οι νέες ρυθμίσεις για τα συναινετικά διαζύγια. Επιπλέον, θα υλοποιηθεί άμεσα το πρόγραμμα της διεξαγωγής των διοικητικών δικών στις μεταβατικές έδρες με τηλεδιάσκεψη.

Απετράπη η αποστελέχωση των δικαστηρίων της χώρας και καλύπτονται όλες οι κενές οργανικές θέσεις, με την ολοκλήρωση διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Πρόκειται περί προσλήψεων και όχι απολύσεων που ετοίμαζε ο κ. Μητσοτάκης…».



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ