«Μη λες "ναι" για να είσαι ευγενική»: Μητέρα γράφει λίστα με κανόνες στην κόρη της και γίνεται viral - iefimerida.gr

«Μη λες "ναι" για να είσαι ευγενική»: Μητέρα γράφει λίστα με κανόνες στην κόρη της και γίνεται viral

Instagram/isitbedtimeyetblog
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μητέρα που με το γράμμα προς την κόρη της, κατάφερε να εμπνεύσει όχι μόνο την κόρη της ή μερικούς ακόμα γονείς, αλλά όλο το ίντερνετ.

Από μικρή ηλικία, τα κορίτσια ακούν συνεχώς τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν προκειμένου να είναι «αποδεκτές» στην κοινωνία, για να συμβαδίζουν με το πρότυπο της γυναίκας. Ποιο είναι αυτό;

«Να είσαι δυναμική, αλλά όχι πολύ», να μια πρόταση που θα μπορούσε να το συνοψίζει.

«Να βάφεσαι, αλλά όχι πολύ», «να έχεις αυτοπεποίθηση, αλλά να μην είσαι αυταρχική» είναι μερικες από τις «φιλελεύθερες» παροτρύνσεις που θα πάρει ένα κορίτσι στη ζωή του μόνο και μόνο για να βάλει όρια στην προσωπικότητα της, να «μαλακώσει», να γίνει πιο «μειλίχια» και άρα πιο «γυναίκα».

Ε λοιπόν μια μητέρα και blogger, από το Portland, αποφάσισε ότι δε θέλεινα μεγαλώσει μια τέτοια γυναίκα κι έτσι έγραψε μια εναλλακτική λίστα-γράμμα στην πεντάχρονη κόρη της με πολύ πιο συμβουλές που στόχο έχουννα χτίσουν το δυναμισμό και την αυτοπεποίθηση της.

Αφορμή για όλο αυτό στάθηκε η έναρξη της σχολικής περιόδου της ζωής της στο νηπιαγωγείο και προκειμένου η κόρη της να μη ζήσει όσα πέρασε η ίδια σε αντίστοιχη ηλικία.

«Με πείραζαν πολύ τα άλλα παιδιά και δεν ήθελα καν να μπω στη διαδικασία να σκεφτώ ότι μπορεί η κόρη μου να περάσει τα ίδια. Ξέρω ότι δεν αργεί ο καιρός που, καλώς ή κακώς, κάποιος θα προσπαθήσει να την μειώσει και θα ήθελα να μπορεί να το αντιμετωπίσει με περισσότερη αυτοπεποίθηση από αυτή που είχα εγώ στην ηλικία της», δήλωσε η Toni Hammer η οποία ανέβασε τη λίστα στο λογαριασμό της στο Instagram και από τότε δεν έχει σταματήσει να αναπαράγεται στα social media.

Διάβασε το γράμμα που έγραψε με την κόρη της στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ