Φαινόμενο Μέγκαν Μαρκλ: Φόρεσε γυαλιά των 150 δολ. οι σχεδιαστές τους έβγαλαν 20.000 δολ. σε μια νύχτα [εικόνες] - iefimerida.gr

Φαινόμενο Μέγκαν Μαρκλ: Φόρεσε γυαλιά των 150 δολ. οι σχεδιαστές τους έβγαλαν 20.000 δολ. σε μια νύχτα [εικόνες]

Φωτογραφία: Splash / Ideal Image
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί τα βρετανικά μέσα να περίμεναν την πρώτη δημόσια εμφάνιση του Πρίγκιπα Χάρι με την σύντροφό του Μέγκαν Μαρκλ πως και πως, αλλά απ΄ότι φαίνεται οι πραγματικά κερδισμένοι από αυτή την εμφάνιση είναι οι σχεδιαστές της μάρκας γυαλιών που φορούσε η Μέγκαν... οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολλοί κατάφεραν να βγάλουν μέσα σε μία νύχτα... 20.000 δολάρια.

Αν και ο Νταν Μπάτλερ και ο Ντέιβιντ Λοχέντ είναι γνωστοί στον χώρο της μόδας – μέχρι και η Άννα Γουίντουρ τους γνωρίζει- το brand τους, Finlay & Co έγινε παγκοσμίως γνωστό μετά από αυτή την μέρα με τους δύο σχεδιαστές να βλέπουν όχι μόνο τον τζίρο τους να ανεβαίνει στα 20.000 δολάρια, αλλά και το site τους να κρασάρει πολλές φορές από την μεγάλη επισκεψιμότητα.

Φαινόμενο Μέγκαν Μαρκλ: Φόρεσε γυαλιά των 150 δολ. οι σχεδιαστές τους έβγαλαν 20.000 δολ. σε μια νύχτα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι δύο σχεδιαστές σκέφτηκαν να δημιουργήσουν την δική τους συλλογή με ξύλινα γυαλιά μετά από ένα ταξίδι τους στην Πορτογαλία, όπου διαπίστωσαν πως όλοι εκεί φορούσαν τέτοια σχέδια.

Η επιλογή, λοιπόν, της Μέγκαν δεν είναι τυχαία, καθώς η Finaly & Co έχει τα πιο στιλάτα γυαλιά που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή, με την Τζέσικα Άλμπα, την Τζίτζι Χαντίντ, την Ριάνα και την Πίπα Μίντλετον να μην πάνε πουθενά χωρίς αυτά.

Φαινόμενο Μέγκαν Μαρκλ: Φόρεσε γυαλιά των 150 δολ. οι σχεδιαστές τους έβγαλαν 20.000 δολ. σε μια νύχτα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Εκτός αυτού, οι ίδιοι είχαν ξεχωρίσει στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου, με την Άννα Γουίντουρ να ενθουσιάζεται από τις δημιουργίες τους. Βέβαια αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως αυτοί οι δύο άντρες δεν είχαν ιδέα από μόδα και τώρα αποθεώνονται από τον χώρο, ενώ το πιο «κουλό» είναι πως οι σχεδιαστές γνωρίστηκαν και έγιναν φίλοι σε μία... εκκλησία.

Πως γεννήθηκε η ιδέα

Ο Ντέιβιντ περιγράφει την ιστορία: Ήταν το καλοκαίρι του 2011 όταν εγώ και ο Νταν αποφασίσαμε να πάμε ολιγοήμερες διακοπές στην Πορτογαλία.

Μόλις φτάσαμε θα συναντούσαμε δύο κοπέλες, καθώς είχαμε ραντεβού μαζί της. Ο Νταν μου γνώρισε την μία την οποία δεν γνώριζα. Ενα απόγευμα, λοιπόν, συγκεντρωθήκαμε μία μεγάλη παρέα στην πισίνα ενός φίλο φίλου, μέχρι που ξαφνικά εγώ και ο Νταν προσέξαμε πως όλοι φορούσαν ακριβώς τα ίδια γυαλιά.

Φαινόμενο Μέγκαν Μαρκλ: Φόρεσε γυαλιά των 150 δολ. οι σχεδιαστές τους έβγαλαν 20.000 δολ. σε μια νύχτα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Για αυτούς ήταν φυσιολογικό το να φοράνε τέτοια γυαλιά, αλλά εμείς αναρωτηθήκαμε γρήγορα γιατί όλοι δεν έκαναν πλάκα με τα γυαλιά τους, καθώς ήταν ξύλινα.

Έτσι ξεκίνησα να μιλάω όλο και περισσότερο με αυτούς για τα γυαλιά που φορούσαν, ακούγοντας προσεκτικά τον καθένα να αναφέρει πως μέσω αυτών οι ίδιοι νιώθουν μοναδικοί».

Φαινόμενο Μέγκαν Μαρκλ: Φόρεσε γυαλιά των 150 δολ. οι σχεδιαστές τους έβγαλαν 20.000 δολ. σε μια νύχτα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο Ντέιβιντ

Τότε ο Ντέιβιντ δούλευε στο κανάλι Sky TV στο τμήμα του μάρκετινγκ, ενώ ο Ντάν είχε περάσει από πολλές εταιρίες και ήξερε πως να τρέχεις μία επιχείρηση. Ωστόσο και οι δύο δεν είχαν την παραμικρή επαφή με τον κόσμο της μόδας, αλλά για καλή τους τύχη είχαν ένα φίλο που δούλευε στην βιομηχανία των οπτικών.

Φαινόμενο Μέγκαν Μαρκλ: Φόρεσε γυαλιά των 150 δολ. οι σχεδιαστές τους έβγαλαν 20.000 δολ. σε μια νύχτα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Ο Νταν

Έτσι, η μία συζήτηση έφερε την άλλη, οι ιδέες έγιναν περισσότερες και το σχεδιάστικο μήνυμα αποφάσισαν να γίνουν το επόμενο πιο επιτυχημένο brand με οπτικά στην Βρετανία.

Αρχικά οι ίδιοι ξεκίνησαν δειλά- δειλά, σχεδιάζοντας τα πρώτα σχέδια και ψάχνοντας για όνομα κάθε Σάββατο, ενώ το μεγάλο στοίχημα ήταν να βρουν ένα τέτοιο ξύλο το οποίο και να αντέχει και να μην σπάει λόγω του φακού.

Φαινόμενο Μέγκαν Μαρκλ: Φόρεσε γυαλιά των 150 δολ. οι σχεδιαστές τους έβγαλαν 20.000 δολ. σε μια νύχτα [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Το πρώτο τους κανονικό meeting σαν Finlay & Co. έγινε ακριβώς ένα χρόνο μετά από την απόφασή τους να κάνουν την ιδέα τους πράξη.

Σύντομα ακολούθησαν η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, του Μιλάνου, του Παρισιού και μετά από αυτό ήρθαν και οι πρώτες εμφανίσεις διασήμων (με πρώτη την Πίπα Μίντλετον) να φορούν τα γυαλιά τους.

Φαινόμενο Μέγκαν Μαρκλ: Φόρεσε γυαλιά των 150 δολ. οι σχεδιαστές τους έβγαλαν 20.000 δολ. σε μια νύχτα [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Τα γυαλιά της Μέγκαν Μαρκλ , στα 156 ευρώ ΕΔΩ

Βέβαια, αυτό που του συνέβη με την Μέγκαν Μάρκλ δεν έχει προηγούμενο, με τις πωλήσεις τους να εκτοξεύονται στα ύψη, πουλώντας δεκάδες γυαλιά την ίδια κιόλας μέρα. Σίγουρα μετά από αυτό θα έπρεπε να κάνουν ένα δωράκι στην Μέγκαν Μαρκλ για το καλό που τους έκανε... εν αγνοία της.

Φωτογραφίες: Splash / Ideal Image, Finlayandco.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγκαν Μαρκλ γυαλιά μάρκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ