Ανθρώπους στον Αρη θέλει να στείλει το 2024 ο Ελον Μασκ

Τα σχέδιά του για επανδρωμένη αποστολή στον πλανήτη Άρη σε επτά χρόνια παρουσίασε ο Έλον Μασκ στην Αδελαϊδα της Αυστραλίας, στο πλαίσιο του International Astronautical Congress, όπου πέρυσι είχε παρουσιάσει το αρχικό σχέδιο του για την εποίκηση πολλών πλανητών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του SpaceX και της Tesla αποκάλυψε ότι η κατασκευή των διαστημικών οχημάτων που θα χρησιμοποιηθούν στην αποστολή αυτή θα αρχίσει του χρόνου κι ότι η Space X θα κατασκευάσει ένα νέο διαστημικό σκάφος που για την ώρα ονομάζει BFR.

O διευθύνων σύμβουλος της Space X, Έλον Μασκ

Το σκάφος αυτό θα αντικαταστήσει τους προωθητικούς πυραύλους Falcon 9 και Falcon Heavy, αλλά και την κάψουλα Dragon , θα μπορεί να κάνει διαπλανητικά ταξίδια, αλλά και εμπορικές πτήσεις στη Γη και θα είναι 100% επαναχρησιμοποιήσιμο για να μειωθεί δραματικά το κόστος.

Το BFR θα μπορεί να διαχωριστεί σε δύο μέρη: τον κύριο προωθητικό πύραυλο και την κάψουλα του πληρώματος. Θα είναι αρκετά μικρότερο σε σύγκριση με αυτό που παρουσίασε πέρυσι, αλλά θα μπορεί να μεταφέρει εκατό άτομα. Θα έχει ύψος 106 μέτρα και διάμετρο εννέα, αλλά μετά την αποκόλληση του πυραύλου το σκάφος θα έχει ύψος 48μέτρα. Θα διαθέτει 40 καμπίνες, μεγάλο κοινόχρηστο χώρο, κεντρική αποθήκη και καταφύγιο για προστασία από τις ηλιακές καταιγίδες.

Νέα Υόρκη – Λονδίνο σε 29΄

Το πυραυλικό αυτό σύστημα θα μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους από τη μια γωνιά της Γης στην άλλη σε ελάχιστο χρόνο.

«Τα περισσότερα από τα ταξίδια, που οι άνθρωποι θεωρούν μεγάλης διάρκειας, θα μπορούν να ολοκληρώνονται σε λιγότερο από μισή ώρα», είπε, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι το ταξίδι από τη Νέα Υόρκη στη Σαγκάη θα μπορεί να γίνεται σε 40΄, το Νέα Υόρκη-Λονδίνο σε 29΄ και το Λονδίνο-Σίδνεϊ σε 51΄.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα όνειρά του για τον Άρη, που θέλει να τον καταστήσει «ένα ωραίο μέρος για να ζει κάποιος», με πληθυσμό που θα ανέρχεται, περίπου, στο ένα εκατομμύριο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Έλον Μασκ Space X BFR Αρης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ