Ανατινάχθηκαν καμικάζι σε τέμενος στην Καμπούλ -6 νεκροί, 16 τραυματίες - iefimerida.gr

Ανατινάχθηκαν καμικάζι σε τέμενος στην Καμπούλ -6 νεκροί, 16 τραυματίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση καμικάζι σημειώθηκε σε σιιτικό τέμενος στο κέντρο της Καμπούλ κατά την έξοδο των πιστών στο τέλος της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής σήμερα, παραμονή των εορτασμών της Ασούρα, της μεγαλύτερης γιορτής των σιιτών, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πρωτεύουσας.

«Ένας καμικάζι, που ήταν πεζός, έκανε πως βοσκούσε το αρνί του και πυροδότησε τα εκρηκτικά του μπροστά από το σιιτικό τζαμί Χουσανία» στη συνοικία Κάλα-ε-Φατούλαχ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Σαλίμ Αλμάς, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρνίσει αν υπήρχαν θύματα.

Οι πρώτες φωτογραφίες δείχνουν τουλάχιστον ένα πτώμα μπροστά από κατεστραμμένες βιτρίνες, ενώ ο δρόμος είναι γεμάτος συντρίμμια και φαίνεται ένα πυκνό πλήθος ανθρώπων που βγαίνει από το τζαμί.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τον αρχηγό της αστυνομίας της αφγανικής πρωτεύουσας.

«Έχουμε έξι νεκρούς και 16 τραυματίες, όλους αμάχους, από τη σημερινή επίθεση μπροστά από το σιιτικό τέμενος Χουσανία», στη συνοικία Κάλα-ε-Φατουλάχ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Σαλίμ Αλμάς.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Ωστόσο η σιιτική μειονότητα του Αφγανιστάν και οι αρχές εξέφραζαν φόβους για επιθέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτους, που αποτελείται από εξτρεμιστές σουνίτες, κατά την περίοδο της Ασούρα.

Για τον λόγο αυτόν, η ασφάλεια έχει ενισχυθεί μπροστά από τους χώρους λατρείας των σιιτών στην Καμπούλ και εκπαιδευμένοι και οπλισμένοι περίοικοι έχουν στρατολογηθεί για να βοηθούν τις δυνάμεις της τάξης.

Ανατινάχθηκαν καμικάζι σε τέμενος στην Καμπούλ -6 νεκροί, 16 τραυματίες | iefimerida.gr 0
Ανατινάχθηκαν καμικάζι σε τέμενος στην Καμπούλ -6 νεκροί, 16 τραυματίες | iefimerida.gr 1
Ανατινάχθηκαν καμικάζι σε τέμενος στην Καμπούλ -6 νεκροί, 16 τραυματίες | iefimerida.gr 2

ΠΗΓΗ: twitter, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ