Η βιομηχανική εργάτρια... Κάρλα Μπρούνι! - iefimerida.gr

Η βιομηχανική εργάτρια... Κάρλα Μπρούνι!

Η Κάρλα Μπρούνι τώρα και... βιομηχανική εργάτρια!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Μάιο θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του δίμετρου χάλκινου αγάλματος που θα απεικονίζει την πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι, ως βιομηχανική εργάτρια, σύμφωνα με τα σχέδια του δημάρχου της Νοζάν.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, τα σχέδια αυτά προκαλούν τριγμούς στο δήμαρχο της πόλης Ζακ Μαρτέν, ο οποίος ανήκει στο κόμμα UMP του προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Η Νοζάν είναι μία πόλη με ιταλικές ρίζες, αφού, πολλοί Ιταλοί μετανάστες δούλεψαν εκεί, στην τοπική βιομηχανία των αξεσουάρ ένδυσης. Τα κοινά χαρακτηριστικά της πόλης με την Κάρλα Μπρούνι είναι λοιπόν δύο: Οι ιταλικές ρίζες, αλλά και τα... αξεσουάρ ένδυσης, αφού η οικογένειά της δραστηριοποιείται ακριβώς σε αυτόν το βιομηχανικό κλάδο

Τα σχέδια κατασκευής του αγάλματος προκάλεσαν τις αντιδράσεις τόσο των τοπικών βουλευτών, όσο και της δημοτικής αντιπολίτευσης, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά τους η κατασκευή του αγάλματος αφενός θα επιβαρύνει οικονομικά το δήμο και αφετέρου, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Γάλλου βουλευτή Γουϊλιάμ Ζεμπ «Η Κάρλα Μπρούνι δεν είδε ποτέ αυτά τα αξεσουάρ... μέσα στο εργοστάσια παραγωγής τους», κοινώς καμία σχέση δεν έχει η πρώτη κυρία της Γαλλίας με το εν λόγω άγαλμα που πρόκειται να στηθεί.

Βέβαια, ο δήμαρχος της Νοζάν επιμένει ότι χάρη στο άγαλμα «ένα μικρό κομμάτι Ιταλίας» θα ζωντανέψει σε αυτή την περιοχή της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ