Ερευνα: Το 47% των μαθητών στη Γερμανία δεν γνωρίζει ότι υπήρξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης - iefimerida.gr

Ερευνα: Το 47% των μαθητών στη Γερμανία δεν γνωρίζει ότι υπήρξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μελέτη που έγινε από το γερμανικό Körber Institute αποκάλυψε ότι το 47% των μαθητών ηλικίας 14-16 ετών στη Γερμανία δεν γνωρίζουν ότι υπήρξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης και ότι εκεί πάνω από 1 εκατομμύρια άνθρωποι, οι περισσότεροι Εβραίοι, δολοφονήθηκαν μεταξύ 1941-1945.

Οι μαθητές ηλικίας 17 ετών και άνω έχουν ακουστά για το Αουσβιτς, αλλά οι 3 στους 10 δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται.

Ωστόσο, σε σύνολο πληθυσμού, το 86% των Γερμανών γνωρίζουν ποιός ήταν ο σκοπός των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

«Είμαστε ανήσυχοι για το επίπεδο σπουδών στα σχολεία όσον αφορά τα μαθήματα Ιστορίας» δήλωσε ο Sven Tetzlaff, επικεφαλής της εκπαιδευτικής έρευνας του Körber Institute.

«Για μένα είναι ένας από τους λόγους γιατί ένας τόσο σοκαριστικά μεγάλος αριθμός μαθητών δεν γνωρίζουν το στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς», πρόσθεσε.

Περίπου 1.009 Γερμανοί ηλικίας 14 ετών και άνω ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το 96% των Γερμανών εκτιμούν πως τα μαθήματα Ιστορίας είναι σημαντικά ως πολύ σημαντικά. Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες θέλουν το σχολείο να μαθαίνει στα παιδιά να σκέπτονται με κριτική ματιά και για τους μαθητές να είναι ικανοί να μαθαίνουν πράγματα που βρίσκονται κοντά στη σύγχρονη εποχή.

«Τα νεαρά παιδιά μπορούν να παθιαστούν με την Ιστορία μόνο αν έχει κάποια σχέση με τα ίδια και με τις ζωές τους», δήλωσε ο Tetzlaff.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ