Επεισόδια, μολότοφ και χημικά σε όλη την Ελλάδα [βίντεο & εικόνες]

Την ώρα που στη Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για το νέο Μνημόνιο και το κέντρο της Αθήνας είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης ανάμεσα στις δυνάμεις της Αστυνομίας και τους κουκουλοφόρους, την ίδια στιγμή και σε αρκετές πόλεις της επαρχίας η κατάσταση ξέφευγε από κάθε έλεγχο.

Στην Πάτρα σημειώθηκαν επεισόδια όταν αντιεξουσιαστές πέταξαν 6 μολότοφ σε αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με ρίψη χημικών. Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της πορείας είχαν προκληθεί ζημιές σε καταστήματα και σε ΙΧ, ενώ κουκουλοφόροι έριξαν μολότοφ και σε πολιτικό γραφείο επί της οδού Κορίνθου.

Τα έκτροπα συνεχίστηκαν στους δρόμους της πόλης με τους αντιεξουσιαστές να βάζουν φωτιές σε κάδους και να στήνουν οδόφραγμα.

Στο Βόλο κουκουλοφόροι και αστυνομικές δυνάμεις έπαιξαν κλεφτοπόλεμο μετά από τη μεγάλη πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης. Από τη μία τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και από την άλλη πλευρά οι κουκουλοφόροι κατέστρεφαν ό,τι έβρισκαν στο πέρασμα τους.

Το Δημαρχείο και η εφορία της πόλης υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Η βραδιά συνεχίστηκε και στο Βόλο με τις γνωστές οδομαχίες την ανταλλαγή μολότοφ και χημικών από τις δύο πλευρές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στην Κέρκυρα διαδηλωτές προκάλεσαν βανδαλισμούς στα πολιτικά γραφεία της Άντζελας Γκερέκου και του Νίκου Δένδια.

Στα γραφεία των βουλευτών εισέβαλαν 500 περίπου διαδηλωτές μετά το τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στις έξι το απόγευμα στην κεντρική πλατείας της πόλης και αφού έσπασαν τις πόρτες των γραφείων κατάστρεψαν ό,τι βρήκαν μέσα στους χώρους.

Eισβολή στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Ανάπτυξης Θάνου Μωραϊτη σημειώθηκε στο Αγρίνιο με διαδηλωτές που έπαιρναν μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας σύμφωνα με πληροφορίες να σπάνε με βαριοπούλες τα γραφεία, να προξενούν ζημιές και να πετάνε τα έπιπλα από το μπαλκόνι.

Αμέσως μετά έκαψαν ομοιώματα των τεσσάρων πολιτικών αρχηγών. Του Γιωργου Παπανδρέου,του Λουκά Παπαδήμου,του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Καρατζαφέρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ