Νέο ηχητικό μήνυμα του Αλ Μπαγκντάντι -Ο ηγέτης του ISIS, διαψεύδει τις φήμες ότι είναι νεκρός - iefimerida.gr

Νέο ηχητικό μήνυμα του Αλ Μπαγκντάντι -Ο ηγέτης του ISIS, διαψεύδει τις φήμες ότι είναι νεκρός

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επανεμφάνιση μετά από μήνες σιωπής και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2016, έκανε ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Ο αυτοαποκαλούμενος χαλίφης του Ισλαμικού κράτους δημοσιοποίησε ηχητικό μήνυμα, 46 λεπτών, σε ένα από τα ηλεκτρονικά μέσα που ελέγχει η οργάνωσή του, διαψεύδοντας τις φήμες, ότι έχει σκοτωθεί.

Το μήνυμα του ηγέτη του ISIS, έχει τίτλο «Υπέρ πάντων ο Θεός» και για να πιστοποιηθεί ότι είναι σύγχρονο, δηλαδή, δεν πρόκειται για παλαιότερη ηχογράφηση, η φωνή που αποδίδεται στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι κάνει αναφορές και σε θέματα επικαιρότητας όπως για το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα.

Φυσικά δεν παραλείπει να καλέσει τους πιστούς του να εξαπολύσουν νέες αιματηρές επιθέσεις σε χώρες της Δύσης, δίνοντας μάλιστα έμφαση στα «ΜΜΕ των απίστων».

Η Ουάσιγκτον δεν έχει «κανένα λόγο» να αμφισβητεί τη γνησιότητα του ηχητικού μηνύματος του αλ Μπαγκντάντι

Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν ελέγχους για να επαληθεύσουν την αυθεντικότητα του ηχητικού μηνύματος όπου φέρεται να ακούγεται η φωνή του αρχηγού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, του Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα, όμως, όπως επισήμαναν, δεν έχουν λόγους να αμφισβητούν τη γνησιότητά του.

«Ενημερωθήκαμε για το ηχητικό απόσπασμα που αποδίδεται στον Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και λαμβάνουμε μέτρα προκειμένου να το ελέγξουμε. Αν και δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητούμε την αυθεντικότητά του, δεν το έχουμε επαληθεύσει προς το παρόν» επισήμανε μια πηγή από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Στο ηχητικό μήνυμα, ο αρχηγός της τζιχαντιστικής οργάνωσης καλεί τους μαχητές της στη Συρία και το Ιράκ να «αντισταθούν» στους εχθρούς.

«Οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους και οι στρατιώτες τους θα λογοδοτήσουν προκειμένου να λάβουν την ευλογία του Θεού και (να επιτύχουν) τη νίκη, πρέπει να επιδείξουν υπομονή και να αντισταθούν στους άπιστους σε όποια συμμαχία κι αν ανήκουν» ακούγεται να λέει ο Μπαγκντάντι.

«Θα είμαστε παρόντες, θα προβάλλουμε αντίσταση και θα επιδείξουμε υπομονή (…), δεν θα υποκύψουμε, ακόμα κι αν μας σκοτώσουν, μας φυλακίσουν, παρά τα τραύματά μας».

Ο ίδιος αναφέρεται στις ήττες που έχει υποστεί η οργάνωση και μιλά για «το αίμα που χύθηκε στη Μοσούλη, στη Σύρτη, στη Ράκα, στο Ραμάντι και στη Χάμα».

Το Ισλαμικό Κράτος έχασε τη λιβυκή πόλη Σύρτη τον Δεκέμβριο του 2016, την ιρακινή πόλη Ραμάντι τον Φεβρουάριο του 2016 και τη Μοσούλη του Ιράκ τον Ιούλιο του 2016.

Ο Μπαγκντάντι καταφέρεται κατά των «άπιστων εθνών, καταρχάς κατά της Αμερικής, της Ρωσίας και του Ιράν» που εξαπολύουν μαζί με τους συμμάχους τους επιθέσεις στο μέτωπο εναντίον των τζιχαντιστών.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλ Μπαγκντάντι ηχητικό μήνυμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ