Ζουμερές πέννες με κοτόπουλο και πιπεριές

Η καλύτερη συνταγή για pasta με κοτόπουλο, γιατί είναι κρεμώδης και λίγο πικάντικη, αν προσθέσετε τσίλι. Ο,τι πρέπει για φθινόπωρο.

Υλικά

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλο, βιολογικό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2-3 χρωματιστές πιπεριές
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλυτζάνι παχιά κρέμα γάλακτος
  • 2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί πέννες
  • Αλάτι, πιπέρι και λίγο τσίλι

Εκτέλεση

  • Κόψτε τα στήθη σε μικρά κομμάτια και ροδίστε τα σε βαθύ τηγάνι, με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Βγάλτε το κοτόπουλο, αφήστε στην άκρη
  • Ψιλοκόψτε κρεμμύδια, σκόρδα, πιπεριές
  • Προσθέστε άλλη μια κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι και ροδίστε καλά τις πιπεριές και το κρεμμύδι
  • Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα
  • Βάλτε τα όλα στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τις ντομάτες και τα πέννες άβραστες
  • Προσθέστε 2 ποτήρια ζεστό νερό (με ζωμό κότας, αν θέλετε), σκεπάστε και αφήστε να βράσει για 15 λεπτά -Προσοχή στα υγρά
  • Αν υπάρχουν πολλά υγρά μετά τα 15 λεπτά, αφήστε να βράσει ακόμη ένα 5λεπτο
  • Στο τηγάνι προσθέστε τα λαχανικά, το κοτόπουλο, ρίξτε το τσίλι (προαιρετικά) και βράστε σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 2 λεπτά
  • Ετοιμες οι ζουμερές πέννες!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ