Δέκα χρόνια Cosca -Γευστικές εκπλήξεις από τη νότια Ιταλία στο Κουκάκι - iefimerida.gr

Δέκα χρόνια Cosca -Γευστικές εκπλήξεις από τη νότια Ιταλία στο Κουκάκι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Cosca είναι ένα μικρό εστιατόριο, διακριτικά «κρυμμένο» στην πλατεία Ελπίδος στο Κουκάκι, κάτω από του Φιλοπάππου, στα όρια με τα Πετράλωνα.

Στ’ αλήθεια είναι δύσκολο να το ξετρυπώσεις, αλλά τα τελευταία 10 χρόνια έχει γίνει το στέκι αυτών που αναζητούν αυθεντικές γεύσεις του ιταλικού Νότου.

Ηταν Δεκέμβριος του 2007, όταν άναψε για πρώτη φορά η σιτσιλιάνικη κουζίνα σε μία γειτονιά στο Κουκάκι. Μια ιδέα της Ειρήνης και Μαρίας Καβαλλαρη, που έφτιαξαν μια δυνατή ομάδα δημιουργίας. Ο Antonio Carlone στην κουζίνα μαγειρεύει κλασσικές, αλλά και μυστικές συνταγές του τόπου του.

Δέκα χρόνια Cosca -Γευστικές εκπλήξεις από τη νότια Ιταλία στο Κουκάκι | iefimerida.gr 0

Γευστικές και όχι μόνο εκπλήξεις για τα 10 χρόνια

Ήδη από το καλοκαίρι, οδεύοντας προς την επέτειο των 10 χρόνων διοργανώθηκε μια βραδιά ξεχωριστή για να κλείσει η καλοκαιρινή σεζόν στον κήπο. Πιάνο, ακορντεόν και φαγκότο με τον Κωνσταντίνο Καριωτη και τον Σπύρο Κωστή μας ταξίδεψαν απο το Παρίσι και τη Νάπολη στο Μπουενος Άιρες και την Ανδαλουσία.

Δέκα χρόνια Cosca -Γευστικές εκπλήξεις από τη νότια Ιταλία στο Κουκάκι | iefimerida.gr 1

Το Cosca υπόσχεται νέες εκπλήξεις στους φίλους, ενώ για όλο τον Οκτώβριο Aperol Spritz σας περιμένουν για καλωσόρισμα και ευχές.

Η Σίσυ Φειδά στη διακόσμηση εμπνεύστηκε έναν χώρο με χρώματα με δυνατές πινελιές Ιταλίας. Ο Ανάστος Καλλιρης επιλεγεί και συνδέει μουσικές της Μεσογείου, μπερδεύει μελωδίες jazz με κλασσικά κομμάτια.

Ο Flavio Tibaldi σκιτσαρε το τεράστιο ταμπλώ που απεικονίζει σε καρτούν διάθεση την καθημερινή ζωή του νησιού της Σικελιάς.

Δέκα χρόνια Cosca -Γευστικές εκπλήξεις από τη νότια Ιταλία στο Κουκάκι | iefimerida.gr 2

Περιπλάνηση στις γεύσεις της Ιταλίας

Καρπάτσιο ξιφία, αλλά και παραδοσιακά arancini – οι περίφημοι σιτσιλιάνικοι ριζοκεφτέδες με μοσχαρίσιο ραγού.
Στα ζυμαρικά η φαντασία καλπάζει! Φρέσκες ταλιατέλες με σαρδέλες, ντομάτα, κάπαρη, ελιές και βασιλικό. Ραβιόλι με γέμιση γλυκοκολοκύθας σε σάλτσα provolone ή τις ορεκιέτε με salciccia λουκάνικο.

Δέκα χρόνια Cosca -Γευστικές εκπλήξεις από τη νότια Ιταλία στο Κουκάκι | iefimerida.gr 3

Και για το τέλος χειροποίητη τιραμισού που φτιάχνεται τη στιγμή που την παραγγέλνετε.

  • Τρίτη – Σάββατο: 19:00 – 00:30
  • Πραμάντων 10, Κουκάκι Τ.Κ. 11741
  • Τηλέφωνο κρατήσεων: 2109210229

cosca.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ