ΔΝΤ: Αναμένουμε ότι το ζήτημα των stress tests θα επιλυθεί ικανοποιητικά, σύντομα - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Αναμένουμε ότι το ζήτημα των stress tests θα επιλυθεί ικανοποιητικά, σύντομα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «ικανοποιητική επίλυση» του ζητήματος των stress tests των ελληνικών τραπεζών -και μάλιστα «σύντομα»- μίλησε εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

«Αναμένουμε ότι αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί ικανοποιητικά, σύντομα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, απαντώντας σε ερώτηση Ελλήνων ανταποκριτών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι τα stress tests -δηλαδή τα τεστ αντοχής- θα πραγματοποιηθούν κανονικά, όπως και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες.

«Απλά τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν νωρίτερα, πριν από την έξοδο από το πρόγραμμα. Δεν χρειάζεται μεγαλύτερη εποπτεία και μελέτη για τις ελληνικές τράπεζες από αυτό που προβλέπεται από τον εποπτικό μηχανισμό της ΕΚΤ. Δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι σε καλή θέση και ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει τη ρευστότητα» τόνισε σχετικά ο κ. Τσακαλώτος.

Την Τρίτη, αξιωματούχος της ΤτΕ είπε στο Bloomberg ότι οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες έχουν κληθεί να υποβάλλουν στοιχεία για τα στρες τεστ έως τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ δεύτερος αξιωματούχος είπε ότι τα αποτελέσματα ενδέχεται να είναι έτοιμα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Δεν είναι σαφές, όπως ανέφερε το πρακτορείο, εάν θα ακολουθήσει αξιολόγηση περιουσιακών στοιχείων.

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι τα «κόκκινα» δάνεια των ελληνικών τραπεζών αποτελούν σοβαρό πρόβλημα και μπορεί να απαιτήσουν ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των ιδρυμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ ελληνικές τράπεζες στρες τεστ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ