Τι εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για τις επιθέσεις των Anonymous -Φόβοι για κλιμάκωση

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ ερευνούν πολύ προσεκτικά τη δράση των Anonymous Greece, αφού τις τελευταίες ημέρες η συγκεκριμένη ομάδα έχει πραγματοποιήσει απανωτές διαδικτυακές επιθέσεις.

Η πρώτη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην ιστοσελίδα που δημοσιεύονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Στη συνέχεια ακολούθησε η επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας και τέλος, μόλις χτες, πραγματοποιήθηκε η δημοσιοποίηση αρχείων της ΤτΕ και του υπουργείου Εσωτερικών.

Παρόλα αυτά, σε ανακοίνωσή της, η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδας τόνισε ότι τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν ήταν δημόσια. «Ανθρακες ο θησαυρός» υπογράμμιζε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

«Να μας φοβάστε! γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα καταρρεύσει όλο το σύστημα σας και μετά να δούμε τι θα έχετε να πείτε! #AnonymousGreece», έγραψαν στην τελευταία τους ανάρτηση στο Facebook.

Πηγές της ΕΛΑΣ εκφράζουν φόβους ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει κλιμάκωση των ενεργειών των Anonymoys και στέκονται στο γεγονός ότι η ομάδα έχει πως έχει «κλέψει» 10 gigabyte κυβερνητικών αρχείων. Ωστόσο, όπως αναφέρουν, στη δημοσιότητα έχει δοθεί μόνο το ένα μέχρι στιγμή.

Τέλος, αυτό που προσπαθεί να δει η ΕΛΑΣ είναι εάν οι εισβολές που πραγματοποιήθηκαν προέρχονται από αόρατους server ή αν αυτές έγιναν μέσω tor, έτσι ώστε να υπάρξει αποπροσανατολισμός ως προς τη διεύθυνση IP.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ anonymous greece ΕΛ.ΑΣ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ