Τι εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για τις επιθέσεις των Anonymous -Φόβοι για κλιμάκωση - iefimerida.gr

Τι εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για τις επιθέσεις των Anonymous -Φόβοι για κλιμάκωση

Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ ερευνούν πολύ προσεκτικά τη δράση των Anonymous Greece, αφού τις τελευταίες ημέρες η συγκεκριμένη ομάδα έχει πραγματοποιήσει απανωτές διαδικτυακές επιθέσεις.

Η πρώτη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην ιστοσελίδα που δημοσιεύονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Στη συνέχεια ακολούθησε η επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας και τέλος, μόλις χτες, πραγματοποιήθηκε η δημοσιοποίηση αρχείων της ΤτΕ και του υπουργείου Εσωτερικών.

Παρόλα αυτά, σε ανακοίνωσή της, η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδας τόνισε ότι τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν ήταν δημόσια. «Ανθρακες ο θησαυρός» υπογράμμιζε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

«Να μας φοβάστε! γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα καταρρεύσει όλο το σύστημα σας και μετά να δούμε τι θα έχετε να πείτε! #AnonymousGreece», έγραψαν στην τελευταία τους ανάρτηση στο Facebook.

Πηγές της ΕΛΑΣ εκφράζουν φόβους ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει κλιμάκωση των ενεργειών των Anonymoys και στέκονται στο γεγονός ότι η ομάδα έχει πως έχει «κλέψει» 10 gigabyte κυβερνητικών αρχείων. Ωστόσο, όπως αναφέρουν, στη δημοσιότητα έχει δοθεί μόνο το ένα μέχρι στιγμή.

Τέλος, αυτό που προσπαθεί να δει η ΕΛΑΣ είναι εάν οι εισβολές που πραγματοποιήθηκαν προέρχονται από αόρατους server ή αν αυτές έγιναν μέσω tor, έτσι ώστε να υπάρξει αποπροσανατολισμός ως προς τη διεύθυνση IP.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ anonymous greece ΕΛ.ΑΣ.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ