Παίζουν μουσική με ανακυκλώσιμα υλικά -Κουζινικά, μπουκάλια, κάψουλες καφέ [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Παίζουν μουσική με ανακυκλώσιμα υλικά -Κουζινικά, μπουκάλια, κάψουλες καφέ [εικόνες & βίντεο]

Μουσική με αυτοσχέδια μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παίζουν μουσική με αυτοσχέδια μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά και με αυτά αφηγούνται ιστορίες, αναπαράγουν γνωστά παραδοσιακά τραγούδια, όπως η «Μυσιρλού» ή πραγματοποιούν αυτοσχέδιες συνθέσεις, που τις παρουσιάζουν σε μαθητές σχολείων.

Οι Marakaibo είναι μια μπάντα κρουστών από τη Θεσσαλονίκη, που δημιουργήθηκε το 2010 από φοιτητές του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ειδικεύονται στα κρουστά, ελληνικά παραδοσιακά και της Μέσης Ανατολής, κλασικά, βραζιλιάνικα και drum set.

Παίζουν μουσική με ανακυκλώσιμα υλικά -Κουζινικά, μπουκάλια, κάψουλες καφέ [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Απόφοιτοι πλέον, τα βασικά μέλη της (Στέφανος Εφρεμίδης, Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου και Νίκος Βαρελάς) συνεχίζουν να δίνουν παραστάσεις σε διάφορους χώρους και φεστιβάλ και έχουν δημιουργήσει ένα ενθουσιώδες κοινό, που απολαμβάνει να ακούει τη μουσική τους, κυρίως γιατί βλέπει την ικανότητά τους να αυτοσχεδιάζουν μουσικά, με οποιαδήποτε υλικά βρίσκονται δίπλα τους: ποτήρια άδεια και γεμάτα, μαχαιροπίρουνα, ταψιά, παλέτες ζωγραφικής, κουβαδάκια, ξύλα, πλαστικά μπουκάλια, μαρκαδόρους, σταχτοδοχεία κ.α.

«Η ιδέα της μουσικής μέσα από ανακυκλώσιμα υλικά προέκυψε από τον παγκόσμιο διαγωνισμό αυτοσχέδιων κρουστών, που έγινε το 2011 στο Ρίο, όπου συμμετείχαμε ως ομάδα φοιτητών.

Έτσι προέκυψε αυτό το μουσικό σχήμα, το οποίο είχε συνέχεια, καθώς δοκιμάζαμε μουσική από διάφορα αντικείμενα και στο σπίτι μας, ως παρέα, που θέλει να συναντιέται και να παίζει μαζί πιο συχνά. Από αυτό το ενδιαφέρον προέκυψαν και κάποιες συνεργασίες στο μέλλον με διάφορους guest» δήλωσε στο ΑΠΕ– ΜΠΕ ο Νίκος Βαρελάς.

Παίζουν μουσική με ανακυκλώσιμα υλικά -Κουζινικά, μπουκάλια, κάψουλες καφέ [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Μια τέτοια συνεργασία ήταν με την αφηγήτρια, Κατερίνα Αναγνώστου, πάνω στο δικό της παραμύθι με θέμα την ανακύκλωση «Ο Ορφέας, η καστανιά και οι ανακυκλώσιμοι μουσικοί», το οποίο συνοδεύονταν από μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η ενασχόληση με τα παιδιά έγινε στο πλαίσιο πρακτικής τους άσκησης σε σχολεία, και μετέπειτα σε βιβλιοθήκες της βόρειας Ελλάδας (Marakaibo – κρουστά με παιδιά), που είχε στόχο τη γνωριμία των μαθητών με παραδοσιακά κρουστά όργανα και τη βιωματική μάθηση στον ρυθμό.

Παίζουν μουσική με ανακυκλώσιμα υλικά -Κουζινικά, μπουκάλια, κάψουλες καφέ [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Ως τρίο παραδοσιακών κρουστών δηλώνουν λάτρεις των Stomp αν και αποφεύγουν την σύγκριση, καθώς τους ενδιαφέρει περισσότερο η δημιουργία μουσικής, τόσο με συμβατικά όσο και με αυτοσχέδια όργανα.

Παίζουν μουσική με ανακυκλώσιμα υλικά -Κουζινικά, μπουκάλια, κάψουλες καφέ [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 3

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μουσικά όργανα ανακύκλωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ