«Μια γυναίκα που πάσχει από διατροφική διαταραχή δεν μοιάζει πάντα αποστεωμένη» - iefimerida.gr

«Μια γυναίκα που πάσχει από διατροφική διαταραχή δεν μοιάζει πάντα αποστεωμένη»

Instagram/Carissaseatstagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια body positive εκπρόσωπος και φαν του υγιεινού τρόπου ζωής μοιράστηκε μια φωτογραφία από την περίοδο που η σχέση της με το φαγητό δεν ηταν καθόλου υγιής και δείχνει ένα «πρόσωπο» των διατροφικών διαταραχών που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Το να αγαπήσεις και να «αγκαλιάσεις» το σώμα σου έτσι όπως ακριβώς είναι και εννοούμε με κάθε του ατέλεια δεν είναι αυτονόητο. Ακριβώς επειδή αυτή η διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη και σε βάζει σενοσηρά τριπάκια (όπως αυτά των διατροφικών διαταραχών), πριν από λίγα χρόνια πρωτοεμφανίστηκε το «body positive» κίνημα.

Πρόκειται για μια «εκστρατεία» που ξεκίνησε από τα social media με εκπροσώπους γυναίκες οι οποίες δεν συμβαδίζουν με το πρότυπο των -ας μας επιτραπεί ο όρος- «ιδανικών αναλογιών» και του «τέλειου σώματος» (χωρίς να υπστηρίζουμε ότι υφίσταται κάτι τέτοιο), σαν ένα μέσο καταπολέμησης της αυστηρότητας με την οποία αντιμετωπίζουμε το σώμα μας και ενίσχυσης της θετικής στάσης απέναντι σε αυτό.
Δηλαδή γυναίκες πιο βαρείς, πληθωρικές, με κυτταρίτιδα, με χαλάρωση, με σημεία που το δέρμα σχηματίζει «δίπλες», αλλά και plus size (αν και ο όρος «plus size» θεωρείται πια εντελώς ξεπερασμένος) μοντέλα οι οποίες όμως είναι (ή εστω δείχνουν) απόλυτα εναρμονισμένες με την εικόνα τους και αυτό ακριβώς είναι και το μήνυμα που πρεσβεύουν: «Αγάπησε το σώμα σου όπως είναι».

Αν λίγο παρακολουθείτε το bovary.gr, πιθανώς, να έχετε παρατηρήσει πως συχνά μιλάμε για τέτοιου είδους γυναίκες ή αλλιώς «body positive ambassadors» όπως αυτοαποκαλούνται.

Μια από αυτές, η Carissa Seligman, θέλησε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για να ευαισθητοποιήσει για το θέμα των διατροφικών διαταραχών.

Πως φαντάζεστε μια γυναίκα που δεν έχει καλή σχέση με το φαγητό; Δεν είναι τυχαίο που όλοι τη φανταζόμαστε νέα, λευκή και αποστεωμένη, αφού, μέσα από ταινίες, αλλά και τα media, έτσι έχει «περαστεί» στη συλλογική συνείδηση. Κι όμως. Πολλοί από τους ανθρώπους που παλεύουν με μια διατροφική διαταραχή δεν είναι καθόλου αδύνατοι.

Δες τη φωτογραφία που δείχνει την Carissa Seligman την περίοδο που έπασχε από διατροφικη διαταραχή στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ