Ουκρανία: Φωτιά σε αποθήκη με πυρομαχικά -Απομακρύνονται οι κάτοικοι, δεν πετούν αεροπλάνα [βίντεο] - iefimerida.gr

Ουκρανία: Φωτιά σε αποθήκη με πυρομαχικά -Απομακρύνονται οι κάτοικοι, δεν πετούν αεροπλάνα [βίντεο]

Πυρκαγιά στην Ουκρανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε μια τεράστια αποθήκη πυρομαχικών στην κεντροδυτική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ηδη έχουν ζητήσει το κλείσιμο του εναέριου χώρου σε μια ακτίνα 50 χιλιομέτρων από το σημείο, αλλά και την απομάκρυνση των κατοίκων.

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει μια σειρά εκρήξεων όλμων που βρίσκονταν στην αποθήκη, η οποία βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της επαρχίας Βινίτσια, όπου ζουν 370.000 άνθρωποι, επεσήμανε ο Γιάροσλαβ Τρακάλο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Έχει ήδη ξεκινήσει η απομάκρυνση των κατοίκων της πόλης Καλίνιβκα, όπου βρίσκεται η αποθήκη, αλλά και πολλών γειτονικών χωριών, πρόσθεσε.

«Ο εναέριος χώρος έχει κλείσει σε μια ακτίνα 50 χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή της πυρκαγιάς», επεσήμανε στη σελίδα του στο Facebook ο Γιούρι Λαβρενιούκ αναπληρωτής υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές για έναν τραυματία.

Όπως μάλιστα κατήγγειλε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Βολόντιμιρ Γκρόισμαν, ο οποίος μετέβη στην περιοχή, πίσω από την πυρκαγιά κρύβονται «ακραία στοιχεία».

Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αποθήκες πυρομαχικών της χώρας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ πυρκαγιά πυρομαχικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ